Crna Gora u grupi E
FSCG
Ženska seniorska selekcija Crne Gore dobila je protivnike za kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo i smještena je u grupi E zajedno sa selekcijama Danske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Azerbejdžana i Malte.

Kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo počinje u septembru i trajaće do septembra naredne godine. Žrijeb u Nionu je odlučio da se naša selekcija nađe u grupi E. Svjetsko prvenstvo za žene održaće se u Australiji i Novom Zelandu 2023. godine. Pobjednici grupa obezbijediće direktan plasman dok će drugoplasirane ekipe igrati baraž.

Selektor Mirko Marić je za FSCG izjavio da nijedna grupa nije laka ali da smo imali sreće i da možemo tražiti prve bodove:

– Nijedna grupa ne može biti laka kada žrijeb čekaze iz šestog šešira, ali mislim da smo imali malo sreće, za razliku od prethodnih kvalifikacija. Mi protiv svakog moramo da damo maksium da bi se uknjižili ti prvi bodovi, ali sam zadovoljan žrijebom. Utisak je da možemo da igramo za Azerbejdžanom i Maltom, iako su oni favoriti. U svakom slučaju, nadamo se nekom bodu i tu nadu nam niko ne može uzeti.

Raspored grupa:

Grupa A: Švedska, Finska, Republika Irska, Slovačka, Gruzija
Grupa B: Španija, Škotska, Ukrajina, Mađarska, Farska Ostrva
Grupa C: Holandija, Island, Češka, Bjelorusija, Kipar
Grupa D: Engleska, Austrija, Sjeverna Irska, Sjeverna Makedonija, Letonija, Luksemburg
Grupa E: Danska, Rusija, Bosna i Hercegovina, Azerbejdžan, Malta, CRNA GORA
Grupa F: Norveška, Belgija, Poljska, Albanija, Kosovo, Jermenija
Grupa G: Italija, Švajcarska, Rumunija, Hrvatska, Moldavija, Litvanija
Grupa H: Njemačka, Portugal, Srbija, Izrael, Turska, Bugarska

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име