abidal
U intervjuu za btitanski Telegraf, Erik Abidal bivši sportski direktor Barselone otkrio je kako je propao Nejmarov povratak ljeta 2019. godine, i da je želio da dovede Maurisija Poketina umjesto Ernesta Valverdea.

“Pred kraj letnjeg prelaznog roka otputovali smo u Pariz da pregovaramo oko Nejmarovog povratka. On je želio da se vrati i mi smo radili na tome. Siguran sam da bismo ga vratili da klub nije prethodno doveo Grizmana. Ekipi je bilo potrebno krilo, a predsjednik Bartomeu je odlučio da dovede Grizmana. Jedan od njihovh argumenata bio je da je Nejmar pokrenuo postupak protiv kluba, a zapravo je Grizmanov transfer onemogućio da dovedemo i Nejmara”, rekao je  Abidal.

Abidal je o Ernestu Valverdeu rekao:

“Krajem 2018. godine nakon detaljne analize cjelokupne situacije rekao sam predsjedniku da moramo da smijenimo Valverdea, a on mi je odgovorio da to nije tako jednostavno. Tri mjeseca kasnije je Valverde dobio novi ugovor, a ubrzo smo doživjeli debakl u Liverpulu. Ja sam želio Poketina i rekao sam upravnom odboru da moramo da dovedemo najboljeg trenera na tržištu. Poketino je doveo Totenhem do finala LŠ, igrači ga poštuju. Dobio sam odgovor da je on bivši trener Espanjola. Mene ta politika nije zanimala. Smatrao sam da je on idealan u tom trenutku. Pored Poketina, na listi su bili Ćavi, Maks Alegri i Kike Setijen”, istakao je Abidal. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име