Abramovič demantovao da je tražio novac od Čelsija

0
10
Abramovič
Foto: Facebook/Roman Abramovich
Vlasnik Čelsija Roman Abramovič demantovao je da je tražio da mu se vrati pozajmica od milijardu i po funti koju je ranije dao fudbalskom klubu.

Abramovič je pozajmio Čelsiju milijardu i po funti, a njegov portparol demantovao je navode da je Rus tražio pozajmicu nazad i da nije povećavao cijenu kluba kako su mediji prenijeli.

“Prvo, gospodin Abramovič nije odustao od namjere u vezi sa poklanjanjem prihoda od prodaje Čelsija u dobrotvorne svrhe. Drugo, on nije tražio da mu se vrati bilo kakav zajam, takve informacije su potpuno neistinite, kao što su i navodi da je Abramovič u posljednjem trenutku povećao cijenu kluba”, navodi njegov portparol za zvaničan sajt Čelsija.

Portparol je dodao i da je zajam takođe postao predmet sankcija Evropske unije.

“To znači da će sredstva biti zamrznuta i podvrgnuta zakonskoj proceduri koju regulišu vlasti. Ova sredstva su još namijenjena Fondaciji Čelsi. Vlada je svjesna ovih ograničenja, kao i pravnih implikacija”, naveo je portparol.

On je takođe naveo da ruski biznismen nema pristup ni kontrolu nad ovim sredstvima kao i što neće imati ni nakon prodaje.

Konzorcijum američkog biznismena Toda Belija i dalje je najozbiljniji kandidat za kupovinu kluba za tri milijarde dolara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име