ODLOŽEN MEČ AEK-A I DINAMA: UEFA donijela odluku o novim terminima

1
169
Dinamo Zagreb
Foto: REUTERS/Denis Balibouse
Danas je trebao da bude odigrana utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinamo Zagreba, a nakon smrti navijača grčkog šampiona u Atini UEFA je donijela odluku da se utakmica odloži.

Prvi duel je trebao da se odigra danas od 20 sati i 45 minuta, a nakon smrti navijača grčkog kluba u Atini odložen je ovaj duel.

„Nakon jučerašnjeg nasilja i u dogovoru sa lokalnim vlastima, UEFA je odlučila da nisu ispunjeni uslovi da se utakmica odigra večeras. U skladu sa člankom 26.01 Pravilnika UEFA Lige šampiona 2023/24, utakmica koja je planirano da se igra večeras se odlaže. Prethodno saopštena odluka u vezi zabrane dolaska gostujućih navijača za obje utakmice ostaje na snazi i sve potrebne mjere će se sprovesti”, navodi se u saopštenju UEFA.

UEFA je potvrdila da će se prva utakmica odigrati 15. avgusta na „Maksimiru“ u Zagrebu, dok će revanš na programu najverovatnije biti 18. ili 19. avgusta u Atini.

“UEFA najoštrije osuđuje užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Atini i koji su rezultirali gubitkom života. Izražavajući naše najdublje saučešće porodici žrtve, atinskom klubu i njegovim navijačima, želimo da ponovimo da nasilju nema mjesta u našem sportu i očekujemo da odgovorni za ovaj užasan indicent budu uhapšeni i privedeni pravdi što je brže moguće”, oglasila se UEFA na svojim stranicama.

Kada je u pitanju eventualna kazna za Dinamo o tome će raspravljati Disciplinska komisija UEFA.

U sukobima u Atini, uhapšeno je 98 navijača koji su uglavnom ultrasi Dinama iz Zagreba.

Pročitajte i ovo:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име