Ajaks
Ajaksova zvjezdica / Twitter

Ajaks je odlučio da se oduži najodanijim navijačima, i to idejom koju do sad još nismo vidjeli.

“Kopljanici” iz Amstardama, čiji je kapiten Dušan Tadić, odlučili su da šampionski trofej pretope u 42.000 šampionskih zvjezdica. Na taj način, simbolično žele da se oduže navijačima koji ove sezone (u skoro svim utakmicama) nisu mogli da budu na stadionima zbog pandemija korona virusa.

Od danas, svaki vlasnik sezonske karte Ajaksa dobiće po jednu zvjezdicu.

-Ove sezone igrali smo bez navijača, tačnije bez njih na tribinama. Uprkos tome, osjećali smo podršku svake nedelje, od odlaska na stadion, preko društvenih mreža i ličnih kontakata.

Kada smo ranije rekli da je “ova titula i vaša” mislili smo na navijače, a deljenje trofeja je pravi dokaz da smo ozbiljni u toj namjeri. Posle turbulentne godine, želimo da svi naši navijači budu srećni – rekao je direktor Ajaksa Edvin Van Der Sar.

Da je bez navijača neobično, složio se i Tadić.

-Igranje na praznom stadionu ne može da se poredi sa atmosferom na “Areni Johan Krojf”. Stvarno su nam nedostajali navijači protekle sezone na svim utakmicama i zato želimo da im se odužimo ovim gestom – objasnio je Tadić čija je generacija ove sezone osvojila “duplu krunu”.

Svaka zvjezdica teži 3,45 grama, a Fudbalski savez Holandije je ove godine odlučio da šampionski trofej pokloni Ajaksu. Sve u skladu sa vanrednom situacijom.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име