Alan
Za brazilske medije odskorašnji vezista Evertona Alan objasnio je u čemu je ključna razlika između engleskog i italijanskog fudbala.

U Napoliju brazilac je proveo pet godina iz kojeg je ljetos na insistiranje Karla Anćelotija stigao u Everton.

Dovoljno je bilo prvih par mjeseci na Gudison Parku da vidi ključne razlike između dvije od pet najjačih evropskih liga.

“Engleski fudbal se razlikuje od italijanskog. U Italiji je dosta taktike i slabiji klubovi previše poštuju favorite. U Engleskoj je inrezitet na mnogo višem nivou i svi klubovi kidišu da pobjede” – kazao je Alan.

Onda se prisjetio pet godina provedenih u Napulju gdje je doživio razne trenutke.

“U Napoliju sam proveo pet godina. Najčešće trijumfalnih uz dosta dobrih utakmica i velikih izdanja u Ligi šampiona. Nažalost, doživeo sam i loše trenutke sa klubom. Stvari koje su se desile svuda, naravno” – rekao je Brazilac, a zatim dodao:

“Moje vrijeme u Napulju se bližilo kraju. Došlo je vrijeme da promijenim sredinu i upoznam novu kulturu. Nadam se da ću postići velike stvari sa Evertonom, kao što sam to učinio u Napoliju” – rekao je Alan koji se obratio brazilskim novinarima po povratku u državni tim posle godinu dana pauze.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име