foto: Starsport

Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije, pričao je o tome koliko je država pomogla Crvenoj zvezdi, a koliko Partizanu.

Vučić kaže da je u posljednje dvije godine više dato KK Partizan, nego KK Crvena zvezda.

Kod fudbalskih klubova je nešto drugačije jer je, kako ističe, tu pitanje tumačenja.

“Ako pobijedi Zvezda, to je Vučić namjestio. Ako pobijedi Partizan, onda je opet Vučić namjestio zbog izbora, da bi oni prošli u miru i da se ne bi reklo da je Vučić namjestio”, rekao je Vučić u jutarnjem programu Pinka.

O posljednjem derbiju u fudbalu predsjednik Srbije je rekao da je Zvezda igrala očajno.

Aleksandar Vučić dodaje da je njegov posao da oba kluba imaju iste uslove.

“Ako me pitate da li sam kao navijač jednog kluba zadovoljan kada taj klub izgubi od drugog, pa nijesam. Ali, da li je moj posao da pomognem i tom drugom klubu da ima iste uslove kao i onaj prvi – apsolutno”, kaže Aleksandar Vučić.

“Nekima je lako da kukaju kako države daje drugima više, ali kad pogledamo činjenice… Ako pogledate KK Partizan i KK Zvezda, vidjećete da je više dato, bar u posljednje dvije godine, KK Partizan. Ranije ne bih rekao”, dodao je predsjednik Srbije.

Na kraju je zaključio:

“Ako računate fudbalske klubove, tu je pitanje tumačenja. Ako izuzmete Gasprom, onda je mnogo više dato Partizanu. Ako ne izuzmete Gasprom, onda je više Zvezdi. Ali Gasprom je ruska kompanija, međutim drugi će reći da toga ne bi bilo da nije srpske države – i jedni i drugi su u pravu”.

6 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име