ANĆELOTIJEVE PROMJENE: Real će igrati u novij formaciji

0
1
Karlo Anćeloti
Foto: Reuters

Trener Reala Karlo Anćeloti najavio je da će ekipa naredne sezone igrati u drugačijem sistemu nego do sada, gdje će doći do promjene formacije.

Razlog je taj što Anćeloti želi da prilagođava taktiku igračima koje trenutno ima u rosteru. Na ovakav korak ga najviše tjera činjenica da u timu nema klasičnog golgetera poslije odlaska Karima Benzeme.

Kada sam krenuo da treniram imao sam jasnu ideju, i nijesam se prilagođavao igračima koje sam imao.” izjavio je Anćeloti, a potom dodao:

Imao sam jedno iskustvo u Parmi koje me je naučilo. Bađo je želio da igra kao plejmejker, međutim ja nijesam zbog njega želio da mijenjam formaciju. On je potom otišao iz kluba i tek tada sam shvatio da griješim.

Imao je šta da kaže i o trenutnoj situaciji u klubu.

”Može se desiti da ćemo ove sezone igrati u drugačijem sistemu, jer moramo uzeti u obzir ono što smo dosad postigli u prelaznom roku. Ne smijemo zaboraviti da smo posljednjih godina igrali u formaciji koja nam je donosila mnogo uspjeha, ali sada moramo da probamo nešto novo. Probaćemo to na turneji po Americi koja je za nas vrlo važan dio predsezone“, rekao je Karlo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име