Marko Arnautović Bolonja
Marko Arnautović / Twitter

Marko Arnautović je velika želja čelnika i navijača Crvene zvezde, ali su i jedni i drugi svjesni da je teško očekivati njegov dolazak ovog ljeta.

Posebno su se razočarale pristalice crveno-bijelih kada su saznale da je reprezentativac Austrije dogovorio saradnju sa Bolonjom.

Ipak, do dolaska u ekipu koju vodi Siniša Mihajlović, po svemu sudeći – neće doći.

Razlog su zahtjevi Arnautovića i njegovog rođenog brata, koji je ujedno i njegov menadžer.

Oni su od Šangaja, čiji je napadač još uvijek član, tokom pregovora o raskidu ugovora tražili nadoknadu u visini od 4 miliona evra koliko bi Marko zaradio u slučaju da ostane u Kini do kraja ugovora.

To je naljutilo Kineze koji su, umjesto da puste fudbalera da kao slobodan igrač pređe u drugi klub, odredili cijenu za obeštećenje u visini od 5 miliona evra.

To predstavlja problem Bolonji koja ne stoji najbolje na polju finansija i pitanje je da li može da izdvoji novac za obeštećenje i platu Austrijanca srpskog porijekla.

Sa druge strane, poprilično je jasno da Crvena zvezda ne može da se uključi u trku za potpis Arnautovića, iako o tome još uvijek maštaju navijači. Ali, ima ko je spreman da odgovori na postavljene uslove.

Zainteresovani su turski klubovi, Bešiktaš i Fenerbahče, a uskoro bi trebalo da saznamo rasplet. Ako pitamo Marka, prednost još uvijek ima Bolonja i, ukoliko pronađu način da izdvoje potreban novac, on će definitivno tamo i otići.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име