Asano
foto: Starsport

Nije se na lijep način rastao Takuma Asano sa Partizanom. Međutim, u najnovijem intervjuu Japanac je govorio o crno-bijelima i Beogradu u superlativu.

U post festumu epizode vihornog fudbalera djeluje da je vrlo čudan i kontradiktoran. U razloge odlaska iz Partizana Asano nije želio da ulazi, ali ističe da je napredovao i kao igrač i kao čovjek.

– Same brojke od 18 datih golova potvrđuju moje riječi, da sam uspeo da napredujem. Samo što je to trebalo da uradim od prve sezone, ali sam bio nestrpljiv, bilo mi je krivo zbog trenera i saigrača. Inače, od prvog trenutka sam imao jak osjećaj da bi trebalo da odem u Srbiju i da imam bitnu ulogu u timu, da mi to bude novi početak u karijeri – počeo je Asano.

Reprezentativac Japana je dosta napredovao u odbrani što on sam ističe kao veliki plus.

– Počeo sam više da razmišljam o tome da igram za tim. Nikada nisam izbjegavao da se vraćam u odbranu, trčao sam više nego iko drugi. Kako je vrijeme odmicalo postajao sam svjestan da mogu da pomognem ekipi na više načina osim golovima, što mi je podizalo samopouzdanje. Pa onda i kada osjećaš da to nije tvoj dan, možeš da igraš bez pritiska, jer ti je jasno šta sve moraš i možeš da uradiš na terenu. Poredeći sa prvom sezonom, mislim da mi se način razmišljanja dosta promijenio.

Morao je Asano da se suoči i sa promjenom trenera pošto je umjesto Save Miloševića koji ga je doveo u klub došao Aleksandar Stanojević.

– Promjena trenera je bila velika stvar za mene. Stanojević je zaista cijenio i sve ostale stvari koje sam radio, ne samo golove. Na sastancima je isticao moje zalaganje u odbrani i sa poštovanjem govorio o mojoj posvećenosti timu. Zato sam mogao da igram sa samopouzdanjem, da se ne osjećam loše čak i kada nije bilo rezultata.

Nastaviće Asano karijeru u Bundesligi (Bohum) pošto se ranije oprobao u redovima Hanovera. I tu će primijeniti iskustvo iz Partizana gdje je porastao “za dva nivoa”.

– Kada sam došao u Partizan razmišljao sam o tome da li ću moći da napokon izrazim ego. Prošle sezone sam imao toliko samopouzdanja da sam uvijek tražio loptu, čak i kada me nije išlo, potpuno siguran da ću postići gol. Naravno, napadači uvijek imaju izražen ego, ali do sada ga nisam toliko osjećao. Sada se psihološki potpuno drugačije osjećam nego kada sam bio prethodno u Bundesligi. Na tom polju osjećam da sam u Partizanu porastao ne za jedan, nego za dva nivoa – zaključio je Asano.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име