asano
Takuma Asano – japanski fudbaler prije dva mjeseca napustio je Partizan na nimalo prijatan način.

Međutim, nepune dvije godine u redovima vicešampiona Srbije ostale su mu u lijepom sjećanju.

Same brojke potvrđuju moje riječi, da sam uspio da se unaprijedim. Samo što je to trebalo da uradim od prve sezone, ali sam bio nestrpljiv, bilo mi je krivo zbog trenera i saigrača. Inače, od prvog trenutka sam imao jak osjećaj da bi trebalo da odem u Srbiju i da imam bitnu ulogu u timu, da mi to bude novi početak u karijeri”, istakao je Asano u intervjuu za jedan japanski sajt.

Počeo sam više da razmišljam o tome da igram za tim. Nikada nisam izbjegavao da se vraćam u odbranu, trčao sam više nego iko drugi. Kako je vrijeme odmicalo postajao sam svjestan da mogu da pomognem ekipi na više načina osim golovima, što mi je podizalo samopouzdanje. I kada osjećaš da to nije tvoj dan, možeš da igraš bez pritiska, jer ti je jasno šta sve moraš i možeš da uradiš na terenu. Poredeći sa prvom sezonom, mislim da mi se način razmišljanja dosta promijenio“, naveo je reprezentativac Japana.

Promjena trenera je bila velika stvar za mene. Stanojević je zaista cijenio i sve ostale stvari koje sam radio, ne samo golove. Na sastancima je isticao moje zalaganje u odbrani i sa poštovanjem govorio o mojoj posvećenosti timu. Zato sam mogao da igram sa samopouzdanjem, da se ne osjećam loše čak i kada nije bilo rezultata”, naveo je Asano.

Kada sam došao u Partizan razmišljao sam o tome da li ću moći da napokon izrazim svoj ego. Prošle sezone sam imao toliko samopouzdanja da sam uvijek tražio loptu, čak i kada me nije išlo, potpuno siguran da ću postići gol. Naravno, napadači uvijek imaju izražen ego, ali do sada ga nisam toliko osjećao. Sada se psihološki potpuno drugačije osjećam nego kada sam bio prethodno u Bundesligi. Na tom polju osjećam da sam u Partizanu porastao ne za jedan, nego za dva nivoa“, zaključio je Asano.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име