Barsa
Izvor: Twitter
Aguerova sledeća destinacija biće Barsa, pa će igrati sa kumom Mesijem naredne sezone.

Argentinski napadač će sledeće sezone braniti boje katalonskog kluba za znatno manju platu od 12 miliona eura koliko je u Sitiju primao. Sa Građanima je osvojio petu titulu u Premijer ligi, odigrao 388 utakmica i postigao 258 golova.

Zainteresovan je bio i Juventus ali je Aguero htjeo da igra sa Mesijem, pa je dobio ugovor na dvije godine. Zbog godina je smanjio finansijske prohtjeve u odnosu na nekada. Za sada nije dobio mjesto u startnih 11, iako će katalonski klub pokušati da proda Martina Brajtvajta.

Trener katalonaca Ronald Kuman je dolazak Aguera odobrio nakon što mu je obećano da to neće značiti i kraj pregovora sa Mamefisom Depajom kome ističe ugovor sa lionskim Olimpikom.

Kuman i Barsa su imali problema sa centralnim napadačem, Brajtvajt nije odgovorio zadatku, pa je na njegovom mjestu došao Ansu Fati, a kasnije u formaciji 4-3-3 i sam Mesi. U sistemu 3-5-2 u poslednje vrijeme igrali su Grizman i Dembele. Ako bi Depaj i Aguero došli sledeće sezone, makar na papiru čini se da će biti mnogo bolja situacija u napadu.

Za Barsu bi Aguero bio drugo pojačanje, jer planiju da dovedu Garsiju koji je slobodan igrač.

11 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име