Laporta
Đoan Laporta / Twitter
Fudbalski klub Barselona na čelu sa predsjednikom Đoanom Laportom ne planira da se izvini UEFI, niti da plati kaznu zbog učešća u novoformiranom evropskom takmičenju Superliga, koje je doživjelo totalni fijasko nakon samo tri dana.

U projektu Superlige ostali su samo Barselona, Real Madrid i Juventus.

“Rekao sam Čeferinu da ne planiramo da se izvinjavamo zbog razmišljanja (o igranju u Superligi), niti ćemo da platimo kaznu koja nema nikakvo opravdanje. Ako budemo sankcionisani, otići ćemo na Sportski arbitražni sud i siguran sam da ćemo pobijediti. Želimo da promovišemo dijalog, atraktivniji format, sa dubljim razmišljanjem o tome kako mladi vide fudbal. Fudbal vapi za inovacijama i promjenama.”

Đoan Laporta je naveo da je Superliga veoma napredan projekat.

“Bilo je veoma važno da Barselonaa bude u ovom takmičenju. Moramo da branimo interese Barse i pokušamo da fudbal učinimo održivim, sa svim problemima zbog kojih finansijski patimo. U svakom slučaju, Barsin stav je uvijek dijalog sa Uefom, Fifom, federacijama i La Ligom.”

Većina osnivača Superlige je i dalje u kontaktu.

“Veliki klubovi su takođe krivi za situaciju. Moraju da rade na tome da fudbal učine održivijim. Svi klubovi su u gubitku i dugovima u situaciji kada postoje agenti u industriji koji se bogate (na nama). To treba da se ispravi”.

Dotakao se trenera Ronalda Kumana.

“U Barsi ne postoje prelazne sezone. Dogovorili smo se sa Kumanom za sastanak sledeće nedelje”.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име