Barselona želi da se otarasi Umtitija!

U poslednje vrijeme kog god Francuza da je Barselona angažovala nije se baš usrećila. Ljetos je klub napustio Antoan Grizman, a na izlaznim vratima je još jedan.

Od dolaska u redove španskog giganta bilo je planirano da Samjuel Umtiti uz Đerara Pikea čini okosnicu odbrane i čvrst bedem ispred Mark Andrea ter Štegena.

Međutim, Umtiti je više bio u klupskoj ambulanti i kod doktora nego što je bio na terenu zbog čega se već dugo vremena spekuliše o njegovom odlasku.

Za nekoga ko je zaradio nadimak “stakleni” zbog silnih povreda nema baš puno opcija. Ljetos su mu ruku spasa nudili Benfika i Lion, ali je robusni štoper obije ponude odbio.

Prvenstveno zato što mu nijedan od ta dva kluba ne može pružiti platu koliku ima u Barseloni – 8.000.000 eura.

To je zapravo plata sa smanjenjem na koje je Umtiti pristao, a inače je ranije godišnje inkasirao čak 11.500.000 eura.

Jasno je da takvu platu ni izbliza nije opravdao na terenu. Nadao se Umtiti da bi dolaskom Ćavija njegov status mogao da se promijeni, ali od toga nema ništa.

Zato je ideja čelnika Barselone da ponude 28-godišnjem štoperu razlaz već u januaru iako ga ugovor sa klubom veže sve do ljeta 2023. godine.

Karta na koju će igrati Đoan Laporta sa saradnicima je upravo ta da za njega nema mjesta u klubu dok bi u nekoj drugoj sredini mogao da igra, dobije minutažu i pokuša da vrati karijeru na pravi put.

Katalonski “Sport” je takav plan opisao baš ovako:

– U klubu žele da objasne Umtitiju da je prekid saradnje i za njega dobra vijest, jer ima 28 godina i još može da pronađe novu sredinu u kojoj će redovno igrati i gdje će moći da potpiše još jedan unosan ugovor – stoji u tekstu španskog medija.

Da se još samo malo dotaknemo Barselone i francuskih fudbalera. Kao što smo napomenuli Grizman je otišao ovog ljeta. U klubu je i Lengle koji takođe odavno nema ulogu i minutažu.

Tu je i Usman Dembele od kojeg u Barseloni takođe čupaju kosu sa glava jer ne znaju šta da rade sa investicijom od 135.000.000 eura koja je u poslednjoj godini ugovora, a na terenu takođe nije uradila – ništa.

Vidjećemo da li će Barselona uspjeti da se otarasi Umtitija i tako bar malo ublaži štetu koja prijeti da slavni klub odvuče u prosjek španskog i evropskog fudbala.

4 Komentara

  Stvarno ne znam šta se desilo sa ovim čovjekom. Bio je ponajbolji štoper na svijetu, potpisao taj famozni, novi ugovor sa Barsom i od tad ga nema nigdje…

  Odgovori

  Ostaje Samuel sigurno do ljeta…dzabe se nadaju ovi da ce da ode.

  Odgovori

  Nije se pokazao niti se trudio da opravda ocekivanja ili barem novac koji prima da bi dobro igrao za svoj klub..

  Odgovori

  Za te pare bi trebalo da gine na terenu.

  Odgovori

Postavi odgovor