barselona
Ronald Kuman & Đoan Laporta / Twitter

Nema mira na “Kamp Nou”. Prethodna uprava Đozepa Marije Bartomeua ostavila je velike probleme Đoanu Laporti. Ne uspijeva Barselona nikako da stabilizuje finansije koje su danas pretrpjele, novi, žestok udarac.

Kao da slavnom klubu nije bilo dovoljno što mora da izvodi finansijsku gimnastiku kako bi uspio da registruje nova pojačanja za ovu sezonu.

Zbog toga su se rastosiljali Grizmana i Pjanića. Zbog nedostatka novca je otišao i Lionel Mesi i na kraju pojačao Pari Sen Žermen.

Međutim, to nije sve. U narednom periodu će Barselona imati još manje novca pošto ih je glavni sponzor danas i zvanično napustio.

Naime, kompanija Rakuten (vlasnik Vibera) je raskinula ugovor sa slavnim klubom koji je Barseloni godišnje donosio 30.000.000 eura.

Istina, on je bio i veći (ranije je iznosio 55.000.000 eura), ali je u oktobru dogovoreno da se ugovor produži uz smanjenje prihoda.

Tada Barselona vjerovatno nije imala kud pa je pristala i na tu varijantu. Mada, sada neće dobiti ni tih 30.000.000 eura povlačenjem Rakutena.

Iako nije zvanično saopšten razlog raskida ugovora, vjeruje se da se kompaniji ne isplati toliko sponzorstvo zbog odlaska najboljeg fudbalera ekipe Lionela Mesija.

Ipak, na “Kamp Nou” tvrde da imaju nekoliko drugih ponuda i da vjeruju da će sklopiti bolji ugovor od onog koji su imali sa Rakutenom.

Pored toga, najavljuje se da bi Barselona takođe mogla da proda prava na ime čuvenog stadiona i od toga zaradi dodatan novac koji bi im u stanju ogromne krize dobrodošao.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име