Bartomeu saz
facebook: bartomeu

Nedavno su španski mediji izašli sa informacijom da će se od sezone 2022/2023 Evroliga u potpunosti zatvoriti, dok će Evrokup prestati da postoji, no prvi čovjek takmičenja Đordi Bartomeu je ta pisanja – demantovao.

Uoči fajnal-fora Evrolige, Bartomeu je prokomentarisao takve navode uz dodatak da Evroliga zapravo radi upravo suprotno i da hoće na drugačiji način da razvija košarku.

– Iznenadio sam se kad sam čuo da se pominje da neće biti Evrokupa sledeće sezone, jer je upravo suprotno razmišljanje. Želimo da napravimo radikalnu promjenu u Evrokupu kako bismo ga više integrisali u Evroligu.

Šta više, Bartomeu napominje da je jedna od ideja da se tokom fajnal-fora Evrolige igra i finale Evrokupa koji bi tako dobio na dodatnoj popularnosti.

– Čak razmišljamo da finale Evrokupa može da se održi tokom fajnal-fora i zato želimo da ga promijenimo i prilagodimo. Fokusirani smo se na 20 timova koji će u budućnosti možda biti dio elite. U Evrokupu želimo ekipe koje imaju mogućnosti, želje i ambicije da budu u Evroligi.

Ono što je istina, to je da će se dodjeljivati trogodišnje licence za učešće u Evrokupu.

– Neki će dobiti trogodišnji ugovor, a sa ostalima ćemo razgovarati od godine do godine. Od 13 do 15 ekipa će dobiti trogodišnji ugovor, ali to tek treba da se potvrdi.

I za kraj, da li će se od naredne sezone biti publike na mečevima Evrolige?

– Povratak publike na tribine zavisiće od zemlje do zemlje. Najrealnije je da sledeću sezonu počnemo sa 50-60 odsto kapaciteta. Moguće je da će se od Božića pa nadalje povećavati broj gledalaca, ali to je prognoza, jer ako nas je ova pandemija ičemu naučila, to je da ono što danas kažemo, sjutra više ne važi – zaključio je Bartomeu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име