Berhalter: Misli su nam sa iranskim narodom, ne želimo da napravimo istu grešku kao u prošlosti

Selektor fudbalske reprezentacije Amerike Greg Berhalter pred utakmicu sa Iranom govorio je o aktuelnim događajima u toj zemlji ali je poseban akcenat stavio na kvaitet reperezentacije koju sa klupe predvodi portugalski trener Karlos Keiroš.

„Naravno da su naše misli sa iranskim narodom, ali smo usresređeni na utakmicu. Da se ne varamo, biće to teška utakmica za oba tima, sa visokim intenzitetom. Veoma mi se sviđa ono što je Iran uradio do sada, posebno u posljednjoj utakmici, pokazujući dosta odlučnosti i dobre kontranapade“, rekao je Berhalter. 

Berhalter je o meču Iran – SAD na Mundijalu 1998. godine rekao da je to prvi i posljednji put da je komentarisao neku utakmicu. 

„To je meč kojeg ću se sjećati i prisutan mi je glavi. Iran je bio spreman na sve da pobijedi i igrao je sa puno odlučnosti i koncentracije. I ako želimo da imamo šansu, to će biti stanje duha koje moramo da imamo… Ne želimo da napravimo istu grešku kao u prošlosti“, dodao je selektor Amerike. 

Utakmica Svjetskog prvenstva u Francuskoj između ove dvije države 1998. godine. održana je u veoma napetom političkom kontekstu, pošto su Amerika i SAD prekinule diplomatske odnose, a meč je predstavljao priliku za mir.

Posle intoniranja himne, američki fudbaleri su se rukovali sa protivnicima nudeći im zastavice. Svako od njih je od druge strane dobio buket bijelih ruža.. 

Iran je slavio na ovom meču 2:1 a to je ujedno bila prva pobjeda ove reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Postavi odgovor