Bilić
Twitter: Bilić
Slaven Bilić nije mogao da sakrije ljutnju nakon što je njegov tim igrao nerješeno u Premijer ligi sa Brajtonom 1:1.

Hrvatski stručnjak nije bio ljut na igru svog tima, koliko na čelnike kluba

Razlog? Uprava kluba odlučila je da iskusnog egipatskog štopera Ahmeda Hegazija pošalje na pozajmicu u saudijsku ekipu Al Itihad, sa pravom otkupa nakog godinu dana.

Trener VBA je kazao da je sve to urađeno njemu iza leđa.

“Želio sam da Hegazi ostane. Iskusan je, vrhunski profesionalac, kvalitetan igrač i zato sam htio da ostane. On je htio ostati, ali onda se nešto dogodilo i on je otišao, iako me klub uvjeravao da će ostati. Tako da prodaja njega sigurno nije bila moja odluka.

U subotu smo imali taktički trening za Brajton, na kojem mi je Hegazi bio u prvoj momčadi za ovu utakmicu, kao što je igrao i cijeli prošli meč, nedjelju dana ranije protiv Barnlija. U klubu su me uvjeravali da će ostati. I onda se dogodilo to što se dogodilo. Iznenada, juče… Naravno da nisam zadovoljan, naravno da nisam. Jako sam razočaran, jer trebamo igrače. Naravno, postoji ekonomska strana posla, ali mi smo fudbalski klub i moramo zadržati naše najbolje igrače”, kazao je Bilić.

Iz kluba su izdali saopštenje da je situacija oko egipatskog fudbalera čisto finansijske prirode, jer je hegazi priamo 85.000 eura nedjeljno, a i klub je inkasirao 5.000.0000 eura od poradej sadijsjkom timu.

Još jedan interesantan podatak je da Al Itihad bivši klub koji je vodio upravo Slaven Bilić.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име