kokeza Lalatović srpske
Bivši selektor srpske fudbalske reprezentacije Milan Živadinović govorio je glavnom problemu srpskog fudbala.

Živadinović se uključio uživo u programu televizije K1, gdje je o aktuelnoj situaciji u srpskom fudbalu povodom privođenja Slaviše Kokeze zbog veza sa kriminalnom grupom.

Popularni Bard je poznat kao neko ko nema dlake na jeziku, pa je voditeljka Jovana Joksimović u nekoliko navrata morala da ga upozori da vodi računa o svom rječniku.

– Oni nemaju pojma kada dođu na određene funkcije šta, kako, gdje, malo se posoli sa strane i oni rade šta hoće. Što ne dođu kod mene? Nema tih para, ja više volim mastan hleb, ali da mirno spavam – započeo je Živadinović.

On je zatim apostrofirao najveći problem srpskog fudbala.

– Ne bih ja da vrijeđam i da ponižavam i da ih zovem kriminalci. To su ja**re, koje će prodati svoju guzicu za sitne male pare. Ovde je privilegija kada dobijete bilo šta, a nemate muku za to. Odakle kreće kriminal, od klubova, ne od Saveza. Nama je najveći problem što nam oni koji uđu u prvu ligu kažu “danas treba da damo 2 miliona za sudije” i on uzme sebi milion i po od tih dva miliona. Novac je problem, nema rigorozne kontrole. Trideset godina se namještaju utakmice! – rekao je Živadinović u svom stilu.

Na pitanje koliko su u kriminal upletene uprave fudbalskih klubova, Savez, odgovorio je:

– Nikad nećete doživjeti da je grupa upletena u te gluposti. Uvijek je to jedan ili dvojica i taj jedan je spona između tih zlih ljudi i ovih koji imaju lovu. To je blagajnik kluba. Kažu imaju neko obezbjeđenje, ma nema obezbjeđenja. Kriminalci, ja ih ne bih zvao kriminalci, to su za mene ja**re najobičnije, koje dođu i prisluškuju razgovor nekog našeg visokog funkcionera ili potpredsjednika kluba. Obično je potpredsjednik taj koji je izvršilac, nikad nije najviša funkcija – ispričao je Živadinović.

Ističe da je Kokeza bio suviše naivan.

– To što je Kokeza upao u tu glupu igru, je znak njegove naivnosti, jer on je godinama ćutao i nije se povodio za mafijaškim stvarima, a to je da “drpaš” lovu koju nisi zaradio. Nisu oni naivni samo na lovu, nego i na lijepe ženske. Posle utakmice uvijek imate žurke gdje sjedi društvo. To je stvar za dublju analizu. Konačno se krenulo u raščišćavanje nekih stvari. Kako to da sve kreće od naša dva najveća kluba. Da vas pitam kako se postavljaju selektori? – nastavio je Živadinović, ali se prekinula veza, koja kasnije nije uspostavljena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име