Fudbalski reprezentativac Crne Gore Aleksandar Boljević kaže da je fantastičan osjećaj pobijediti utakmicu rezultatom 4:0, ali da je igračima nedostajala atmosfera sa tribina i navijači.

Koronavirus otežao je pripreme našim fudbalerima, kaže on, ali je atmosfera među igračima uvijek u najboljem redu.

Dodaje da je posebna odgovornost i osjećaj gol postignut za svoju zemlju.

“Polako se sliježu utisci. Zaista je lijep osjećaj pobijediti onakvu utakmicu 4:0 i obezbijediti prelazak u viši rang, u grupu B Lige nacija. Stvarno je fantastičan osjećaj. Mala žal što nije bilo navijača da tve to isprate”, kazao je Boljević u Jutarnjem programu TVCG.

Govoreći o golovima koje je postigao u tri minuta, Boljević skromno kaže da se tako desilo.

“Nije moglo biti brže i bolje. Postizao sam golove, bilo ih je i u klubu i u mlađim kategorijama reprezentacije, ali postići gol za reprezentaciju, zaista je poseban osjećaj. Svjestan si da postižeš gol, ne samo za sebe, već za cijelu državu. Ispalo je sjajno i presrećan sam”, kaže reprezentativac Crne Gore.

Najviše ga raduje plasman Crne Gore.

“Raduje me plasman Crne Gore, sve nas. Igranje za reprezentaciju nosi mnogo veću odgovornost jer predstavljamo sebe i svoju zemlju”, dodaje on.

Ističe da je atmosfera u reprezentaciji uvijek dobra.

“Atmosfera zajedništva nas nije napuštala ni u najtežim trenucima. Naravno, sve ide lakše i ljepše kada se pobjeđuje, zato moramo biti zadovoljni”, kaže on.

Da bi sa publikom osjećaj bio ljepši i bolji uz publiku, za njega nema dvojbe.

“Svi se dobro sjećamo tog remija, za baraž protiv Češke kad smo igrali 2:2 protiv Engleske. Mogli smo da proslavimo s navijačima i to je bio najveći naš uspjeh”, prisjeća se Boljević.

Kaže da je pandemija koronavirusa ostavila posljedice na sportiste.

“Pripreme su bile brže i teže, nije bilo lako. Svi imamo određene navike koje smo morali da mijenjamo, da se prilagođavamo, ali moramo da slušamo, da pratimo instrukcije kako bi se sve vratilo u normalu”, kazao je on.

Kada je riječ o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kaže da nijesu u situaciji da daju velika obećanja.

“Ali polako, korak po korak, nadamo se najboljim rezultatima”, zaključio je Boljević.

3 KOMENTARI

  1. Bravo momci! Ostanite prisebni, ne letite visoko, čekaju vas-nas veći izazovi. Ipak ste samo igrali protiv očajnog Kipra, a ne protiv Engleske.
    Novinari koji pišu hvalospjeve nakon nekoliko pobjeda samo su kontraproduktivni i idu na štetu reprezentaciji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име