Boris Džonson ponudio organizaciju brojnih utakmica EURO 2021 ovog ljeta

0
9
Boris
Twitter: Najavljena i organizacija Mundijala 2030.
Britanski premijer Boris Džonson ponudio je Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da ta zemlja organizuje više utakmica nego što je prvobitno planirano na Evropskom prvenstvu koje se održava ovog ljeta.

Evropsko prvenstvo trebalo je da se održi prošlog ljeta u 12 gradova, ali je odloženo na godinu dana zbog pandemije korona virusa. Planirano je da se oba polufinala i finalna utakmica odigraju na londonskom Vembliju, ali mjere širom svijeta u cilju suzbijanja pandemije korona virusa su i dalje na snazi, što između ostalog utiče i na putovanja.

U izjavi za San, Boris Džonson je rekao da je Velika Britanija spremna da preuzme organizaciju utakmica, a kao razlog za optimizam naveo je masovnu vakcinaciju.

Kako je prenio Skaj, britanska vlada je podržala zajedničku kandidaturu Engleske, Škotske, Velsa, Sjeverne Irske i Irske za domaćina Svjetskog prvenstva 2030. godine. Džonson je rekao da je “pravo vrijeme da se fudbal vrati kući”.

U toku je izrada studije izvodljivosti, a sljedeće godine počeće zvaničan proces kandidature.

Fudbalski savez Engleske pozdravio je “vladino obećanje od 2,8 miliona funti za potencijalnu kandidaturu za Svjetsko prvenstvo 2030”.

Svjetsko prvenstvo će se 2022. godine održati u Kataru, a četiri godine kasnije domaćini Mundijala biće SAD, Kanada i Meksiko.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име