Brazil
Reprezentacija Brazila / Twitter

Na samom početku jučerašnje utakmice između Argentine i Brazila došlo je do zastoja intervencijom brazilskih zdravstvenih vlasti.

Nadležni su ušli na na teren na samom početku utakmice, a igrači i stručni štabovi oba tima ostali su u čudu. Oni su odmah naredili reprezentaciji Argentine da se povuku sa terena zbog prekršaja protokola sa karantinom.

Konačno su se oglasile i zdravstvene vlasti iz Brazila.

– Došli smo do ove tačke jer ništa od onoga što nalažu naši protokoli od prvog momenta nije bilo sprovedeno. Četvorica igrača dobila su uputstva da ostanu u izolaciji dok ne budu deportovani, ali nisu postupuli po nalogu. Došli su na stadion i izašli na teren čime su izvršili ceo niz prekršaja – saopšteno je od strane tamošnjih zdravstvenih vlasti.

U Brazilu je na snazi pravilo koje nalaže svima koji u dolaze sa teritorije Ujedinjenog kraljevstva, Indije ili Južne Afrike da moraju u karantin.

Zdravstvena agencija se oglasila i nekoliko sati prije početka utakmice saopštenjem u kome je navedeno da se cijela situacija oko dolaska četvorice igrača na utakmicu smatra visokorizičnom i da oni moraju odmah da budu stavljeni u karantin te da im je zabranjeno da na bilo koji način učestvuju u samoj utakmici.

Takođe je navedeno da je delegacija Argentine detaljno upoznata sa situacijom.

Pozivu selektora Brazila nisu se odazvala devetorica igrača koja igraju u Premijer ligi upravo zbog pravila koja važe za dolaske iz Ujedinjenog kraljevstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име