CAS
Argentina / Twitter

Polemika se i dalje nastavlja. Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu Španske fudbalske lige u kojoj su se klubovi žalili na obavezno puštanje igrača u svoje reprezentacije za tri utakmice u Južnoj Americi, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Klubovi La Lige protive se puštanju svojih igrača na predstojeće utakmice reprezentacija u septembru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pošto bi imali malo vremena da se po povratku pripreme za ligu.

FIFA je promijenila kalendar, omogućila da južnoameričke reprezentacije odigraju tri umjesto dvije utakmice u kvalifikacijama, što bi značilo da bi se iz španske lige u svoje klubove vratili dva dana prije utakmica u ligi.

FIFA je saopštila da odluka CAS potvrdjuje njene odluke.

Španska liga saopštila je da će “nastaviti sa procedurama u različitim pravosudnim tijelima jer odluka o izmjeni medjunarodnog kalendara krši autonomiju domaćih liga i zloubotrebljava prava”.

Rukovodstvo Primere je ponudilo klubovima letove za fudbalere na koje će uticati odluka Fife i zatražilo je od Fudbalskog saveza Španije da odloži utakmice ili promijeni termine odigravanja mečeva koji su zakazani neposredno po završetku reprezentativne pauze.

Fudbalske lige u Engleskoj, Italiji i Francuskoj su takodje kritikovale Fifu koja obavezuje fudbalere da putuju sledeće nedelje na tri utakmice u Južnu Ameriku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име