Čeferin o tome kako je srušio Superligu za 48 sati: Morao sam da nastupim agresivno

2
10
Čeferin
Aleksandar Čeferin / Twitter
Aleksandar Čeferin prvi čovjek UEFE je gostovao je na HRT-u i govorio o presudnih 48 sati u kojima je “srušio” Superligu u aprilu ove godine.

“Znao sam da moram što agresivnije da nastupim jer Superligu je trebalo ukinuti u 48 sati ili bi možda imali neke mogućnosti da im uspije. Bio sam siguran sam da se borimo za pravilnu stvar. To elitističko takmičenje značilo bi da bi od 55 članica UEFA barem 45 bilo blizu bankrota.

Ti ljudi su milijarderi, svi im govore ‘da’, oni nemaju realnu sliku. Znao sam da smo na ivici, ili ćemo pasti ili srušiti Superligu. Bilo je svega, i prijetnji i podrške. Tih 48 sati nisam spavao, jeo ni pio, ali isplatilo se”, kazao je Slovenac, prenosi.

Osnivači Superlige nisu mogli ni da zamisle tako brzu reakciju,

“Apsolutno su bili šokirani. No, to je bila moja iskrena reakcija jer to bi uništilo fudbal. Meni lično se ne bi dogodilo ništa, ja sam mogao s njima da se dogovorim, ali to mi nije bio cilj.”

Važnu ulogu u vijeloj priči je imaala legenda hrvatske reprezentacije i Milana Zvonimir Boban, Čeferinov savjetnik za fudbalska pitanja, kome je dan kada je objavljeno formiranje Superlige bio i prvi radni dan na poslu.

“Zajedno smo išli u Švajcarsku, bio je u autu sa mnom kad se to događalo. Najbitnije je što je bio pozitivan od prvog trenutka. Ako bih imao u autu osam sati nekoga ko bi kukao i plakao da ćemo sve izgubiti, da fudbal propada… Rekao mi je: ‘Hajde da se kladimo u večeru da ćeš ih srušiti u dva dana’. I ja sam se kladio, ali još nisam platio večeru”, kazao je Čeferin

Imao je, kaže, razne ponude, od pojedinih klubova.

Takođe je dao važnost na miješanje političara u cijelom procesu.

“Zvali su me pojedini klubovi i govorili: “Mi ćemo ući u Superligu, bićemo vaši prijatelji iznutra i davati vam informacije”. Rekao sam im: “Svi ste vi moji neprijatelji od sjutra. To je rat.” Kad smo zapalili šibicu skočili su navijači, nakon njih Boris Džonson, pa Emanuel Makron, skoro svi lideri u Evropi. To je, jasno, pomoglo”, kazao je Čeferin, a za kraj i govorio o navijačkom uticaju.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име