CRNA GORA SE U KIŠINJEVU PRIPREMA ZA LIGU NACIJA: "Nezgodan termin ali želimo pobjede portiv Moldavije"

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore završava odigraće 14. i 17. jule dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Moldavije u Kišinjevu.

Ovo će biti posljednji mečevi pred UEFA Ligu naciju koja startuje u septembru a u kojoj će Crna Gora igrati protiv Farskih ostrva, Azerbejdžana i Kipra.

„Nezgodan je termin za odigravanje utakmica, klupske sezone su prilično davno završene, a pripreme za novu ili nisu još počele, ili su tek na početku. Ali, ovo je FIFA termin, a za nas generalne probe za Ligu nacija, što ćemo pokušati da iskoristimo na najbolji način“, kazao je selektor Mirko Marić.

Crna Gora će biti oslabljena protiv selekcije, koju je u februaru u Podgorici savladala dva puta – 6:1 i 2:0.

Izostaće povrijeđene Darija Đukić i Marija Maraš, dok će kapitenka Slađana Bulatović propustiti mečeve zbog neodložnih privatnih obaveza.

„Nećemo biti kompletni ni u Ligi nacija, potrebno nam je 25-30 igračica za to takmičenje. Protiv Moldavije šansu će da dobiju i mlađe djevojke, igračice koje su možda manje igrale u prethodnom periodu, tako da je to prilika da i one pokažu koliko mogu i da su zasluženo tu“, dodao je Marić.

Crna Gora je u lijepoj seriji, nakon pobjeda nad Moldavkama, savladana je i Sjeverna Makedonija 3:1.

„Iako su pripremne utakmice, rezultat je bitan. Ovo nam je posljednja provjera pred takmičenje, probaćemo i neke druge sisteme igre, jer ćemo možda morati da mijenjamo nešto tokom Lige nacija. Kombinovaćemo, uigravati se, ali bi bilo dobro da pobijedimo oba meča“, naglasio je Marić.

Nakon osvajanja titule u prvenstvu Turske, golgeterka Armisa Kuč vjeruje da će i sa Crnom Gorom nastaviti niz dobrih rezultata.

„Imamo tri pobjede ove godine, potrudićemo se da tako i ostane. Idemo na pobjede u Moldaviji. Daćemo sve od sebe da spremne ćemo dočekamo mečeve Lige nacija. Mislim da smo favoritkinje i mislim da smo zaslužile da se plasiramo u viši rang, u B grupu Lige nacija“, rekla je Kuč.

I mlada Anđela Tošković vjeruje da Crna Gora može u pobjedničkom ritmu da dočeka novo takmičenje.

„Savladale smo dva puta Moldaviju, igrale smo veoma dobro te mečeve i ne vidim razlog da ne ponovimo. Ovo jesu pripremne utakmice, ali želimo pobjede i igraćemo na pobjede“, kazala je fudbalerka Crvene zvezde.

Pročitajte i ovo:

Postavi odgovor