Crna
FSCG: Crna Gora
Crna Gora će igraće večeras od 20:45 u Rigi protiv Letonije na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Kataru.

Na dan koji je “svetinja” za crnogorski reprezentativni fudbal jer je tačno 14 godina od prvog samostalnog nastupa “hrabrih sokola”, Miodrag Radulović započinje svoju fudbalsku priču kao selektor reprezentacije svjestan i sam težine koju taj posao nosi, ali i datuma kad baš debituje kao glavni selektor.

“Vidio sam i da na dan utakmice veliki jubilej – 14 godina od prvog meča naše reprezentacije. U pitanju je simbolika koju ću takođe predočiti igračima, da im uz stanje terena i to bude dodatni motiv da pobijede”, kazao je naš selektor na konferenciji za medije.

Upravo pobjedmo Crna Gora bi najbolje počela svoj novi put, na kome će se naći mnogo teže selekcije u grupi G od večerašnjeg protivnika.

Večeras će prije svega najteže biti savladati neugledni teren Skonta iz Rige, koji izgleda poput oranice.

Ako se zanemari teren, Crna Gora sa druge strane ima sve nade za optimizam.

Poslije dužeg vremena cio tim je na okupu, ako ne računamo izostanak Stefana Mugoše, koji opravdano nije mogao da se odazove pozivu. Napadač koji igra za južnokoreanski Inčon nije mogao da ide protiv protokola J. Koreje koji se tiče putovanja u Evropu, uslijed pandemije koronavirusa.

Svi drugi fudbaleri su tu, pa ostaje samo pretpostavka sa kakvim timom bi večeras Crna Gora mogla da izađe na teren.

Između stativa bi trebao da stane Milan Mijatović, koji od ove sezone brani za mađarski MTK.

Odrana bi trebala da bude u sastavu Adam Marušić (Lacio), Stefan Savić (Atletiko Madrid), Žarko Tomašević (Astana), i ostaje nepoznanica da li će startovari Igor Vujačić koji igra odlično za Partizan, ili Marko Simič koji nastupa upravo u Letoniji za tim Liepaje.

Centralni vezni dio je rezervisan za Nikolu Điđa Vukčevića (Levante) i Aleksandra Šćekića iz Partizana.

Po krilima će djelovati Sead Hakšabanobić iz Norčepiga i najvjerovatnije Igor Ivanović iz podgoričke Budućnosti.

Crna Gora će imati prilike da omdah proba napadački tandem Stevan Jovetić – Uroš Đurđević, od kojeg navijači očekuju mnogo.

Iako je ovo sve pretpostavka, jer je bilo priče po kuloarima fudbalskim, da bi Radulović mogao da krene sa formacijom 3-5-2.

Marušić bi tako bio pomjeren malo ofanzivnije.

Bilo kako bilo, kad god igra reprezentacija, osjeća se euforija, a ako su nas nešto naučili “hrabri sokoli” to je da daju sve od sebe, i nikada nisu izašli sa uneprijed podignutom bijelom zastavom.

11 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име