De Jong ogorčen na odluku Saveza

21
158
De Jong ogorčen – Poslije odluke holandske Vlade da se zabrani održavanje sportskih priredbi do 1. septembra i FS Holandije je objavio konačni prekid fudbalske sezone. Donijeta je odluka da neće biti šampiona, a takođe i da nema ispadanja u drugu ligu.

Na ovu odluku su poslije Ajaksovih igrača i čelnika kluba reagovali i iz drugih ekipa.

“Ogorčeni smo zbog ove odluke. Predlagali smo nekoliko alternativnih rješenja ako dođe do ove situacije, ali smo odbijeni. Mogli smo da igramo plej-of i da na taj način odredimo ko će ići u koju fazu evropskih kvalifikacija, ali naš predlog nije prošao” – kazao je direktor AZ Alkmara, Robert Ejnhorn.

Nezadovoljstvo u AZ Alkmaru je razumljivo jer je klub imao šansu da se bori za titulu sa Ajaksom, u međusobnom skoru je čak bio bolji od “kopljanika”.

Ogorčenost odlukom iskazao je i trener Kambura, Henk de Jong.

Kambur je do prekida bio lider druge holandske divizije i gotovo siguran član elitnog društva u idućoj sezoni.

Na drugoj strani RKC Valvajk i Den Hag dvije najlošije ekipe Eredivizije sigurno bi ispali u niži rang.

“Ovo je najveća sramota u istoriji našeg fudbala! Imamo 11 bodova prednosti! Kada se donese ovakva odluka onda znate da postoji i pozadina, nešto se tu mutno događa. Jer ovo više nije sport. UEFA je pozvala na uvažavanje sportskih argumenata. Za mene je uvijek na prvom mjestu poštenje i uvažavanje. Ali, ovo što se sada dogodilo je ispod svakog sportskog nivoa” – rekao je De Jong.

21 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име