De Liht – uči od saigrača u Juventusu

19
173
Matijas de Liht pokušava da uči od saigrača u Juventusu, Leonardo Bonućija i Đorđo Kelinija, ali otkriva da u početku nije želio da bude defanzivac.

20godišnji centralni bek je prošao kroz čuvenu Ajaksovu akademiju i zaradio sebi 85 miliona eura vrijedan transfer u Torino prošlog ljeta.

“Važno je da znaš za sebe da li si psihički spreman, ako si spreman niko ne može da te zaustavi” – rekao je Matijas.

“Ovo sam počeo da shvatam, što je takođe dobro – da pođeš korak unazad i vidiš stvari koje možda možeš da popraviš. To ja radim. Ono što pokušavam reći je da je mentalna sposobnost veoma važna za defanzivce.”

Iako ima samo 20 godina, de Liht je već partner Virgil van Dijka za Holandiju, Bonucija i Kelinija u Juventusu.

“Sjajno je igrati sa jednim od najboljih igrača na svijetu. I mislim da smo dobar duo. A sada, u Juventusu sa Bonućijem i Kelinijem, oni su defanzivci sa puno iskustva koji znaju igru. Ja pokušavam da učim od njih.”

Ali to nije bio uvijek slučaj, de Liht je igrao kao napadač-veznjak do 15.godine.

“Igrao sam dosta na sredini terena, dao neke golove, upisao asistencije i onda odjednom su mi rekli da bi bilo bolje za moju karijeru da odem jednu poziciju unazad, do centralnog beka. U početku sam mislio, ne želim biti defanzivac, ali sada shvatam da način na koji sam postavljen kao veznjak mi pomaže. Tako da sam veoma srećan što sam morao da prođem kroz tu promjenu.”

19 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име