Murinjo
Antonio Bronic/Jose Mourinho/REUTERS via Guliver image

Žoze Murinjo će u sezoni pred nama voditi sa klupe Romu, a tokom Evropskog prvenstva biće kolumnista britanskog tabloida San.

U jednom od tekstova, Murinjo je za favorita broj jedan za osvajanje titule odredio Francusku.

-Kad imate Mbapea, teško je da se ne pobjeđuje. Najbolji je, odmah posle Mesija i Ronalda. A kad govorim o Francuskoj, sve osim finala za tu je reprezentaciju neuspjeh, toliko je jaka. I Didije Dešan zna šta radi. Zna kako da čita protivnika i zna da sluša savjete. I svi ga igrači poštuju i to je najbitnije. Ne vidim slabosti u toj ekipi i ako moram da izaberem jednu ekipu za zlato – to je Francuska – napisao je Murinjo, a veoma brzo stigao je i odgovor od Dešana.

-Žoze… I ja sam to mislio za ovaj tim Totenhema, ali se to nije desilo – našalio se, uz jasnu aluziju na nedavni angažman u Totenhemu.

-Mi jesmo favoriti, jer smo prvaci svijeta, a ti igrači su sada za još tri godine iskusniji. Imamo moćan napad, ali nije to baš samo tako. Mora da postoji i usklađenost sa veznim redom. Učinićemo sve da lopta bude kod nas što je više moguće. U nekim situacijama ćemo morati i da čuvamo snagu, kada budemo imali prilike. Ovo nije pritisak, ovo je stvarnost. I nećemo bježati od priče, da je Francuska jedan od favorita za titulu – zaključio je Dešan.

Francuzi su u veoma jakoj grupi na Evropskom prvenstvu, sa Njemcima, Portugalcima i Mađarima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име