Sutjeska protiv lidera Podgorice
FSCG
Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Crne Gore konstatovala da je deset klubova apliciralo za UEFA licencu.

 FK „Budućnost“, FK „Dečić“, FK „Sutjeska“, FK „Podgorica“, FK „Rudar“, FK „Zeta“, FK „Iskra“, OFK „Titograd“, FK „Breznica“ i ŽFK „Budućnost“ apliciralo je za postupak licenciranja za takmičenja pod okriljem organizacije UEFA, za sezonu 2021/22.

Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski, a na osnovu izvještaja eksperata za svaki od kriterijuma pojedinačno.

Komisija je u prvostopenom postupku dodijelila licence za četiri prvoligaška kluba – FK „Budućnost“, FK „Sutjeska“, FK „Dečić“,  FK „Podgorica“, kao i za dva ženska fudbalska kluba FK „Breznica“ i ŽFK „Budućnost“.

Zahtjevi Zete i Iskre u prvostepenom postupku odbijeni su zbog neispunjavanja finansijskih obaveza, dok je Rudar odbijen zbog nedostavljanja kompletne dokumentacije u propisanom roku. Zahtjev OFK Titograda nije ni razmatran jer ovaj klub nije dostavio potrebnu dokumentaciju.

Klubovi koji nisu ispunili propisane uslove i čiji je zahtjev odbijen imaju pravo žalbe na odluku prvostepene Komisije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име