Totenhem
Vlahović

Dosta se u poslednje vrijeme spekuliše o potencijalnom prelasku Dušana Vlahovića u Juventus, a sada se oglasio Đani Di Marcio, bivši italijanski trener.

Svima je sada već poznata informacija da je srpski fudbaler, odbio produžetak saradnje sa Fiorentinom.

Kao glavni kandidat za Vlahovićev potpis navodi se Juventus, koji je spreman da uradi sve kako bi doveo Srbina u svoje redove.

Ovim povodom oglasio se Di Marcio.

– Dođe mi da zaplačem kada se sjetim šta je Fiorentina sve kao klub uradila za njega. Pa dovoljno je reći da su sa njim zauzeli mjesto igrača sa pasošem van EU, a igrao je za omladince. Ali izgleda je Vlahović sve zaboravio… I ja sam tada kao direktor Kvins Park Rendžersa hteo da ga dovedem kada je imao 17 godina, ali me je tadašnji Fiorentinin direktor Pantaleo Korvino preduhitrio. Otišao je u Beograd i platio im unaprijed 400.000 eura jer im se žurilo za pare i tako je dobio Vlahovića – izjavio je Italijan.

Kako kaže vremena su se promijenila i igrači više ne cijene klub za koji igraju, a ne zanemaruje ni uticaj menadžera u cjelokupnoj situaciji.

– Ljubav igrača prema dresu klubu danas više ne postoji. Agenti rade šta žele i klubovi su danas robovi menadžera. Postoji tek nekoliko agenata u svijetu fudbala koji se drže pravila i kodeksa – dodao je Di Marcio.

Kao bivši trener, ali i sportski direktor mnogih klubova dao je savjet Fiorentini, kako da postupa sa Vlahovićem.

– Izbacivanje iz tima bi bio samoubilački potez jer sa njim u timu Viola može da se plasira u Evropu. Ali odmah posle toga ga treba što prije prodati i izvući ono što može da se izvuče. Ubijeđen sam da će preći u Juventus i da oni stoje iza svega – zaključio je Di Marcio.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име