Navijač
foto: Twitter
Iz Holandije stižu vijesti da će do 5.000 navijača moći da prisustvuje utakmici fudbalske reprezentacije te zemlje protiv LEtonije krajem ovog mjeseca, uu kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Meč će biti odigran na “Johan Krojf Areni” i služiće za proučavanje efikasnosti različitih mjera, medju kojima je i brzo testiranje na koronavirus kao i korišćenje aplikacije za pametne telefone, koja pokazuje negativan rezultat testa, saopštio je Fudbalski savez Holandije (KNVB).

“Povoljni rezultati ovog istraživanja mogli bi da ubrzaju proces ka otvaranju stadiona u završnoj fazi ove sezone, ali i za utakmice Evropskog prvenstva”, rekli su iz KNVB-a.

Navijači će biti podijeljeni u nekoliko “balona” na stadionu, tako da istraživači mogu proučavati efekte različitih faktora, poput rasporeda sjedišta.

Jedan od “balona” koristiće se i za ispitivanje širenja kapljica u dahu ljudi, pri kašlju, kijanju ili vikanju.

Holandija, koja je svoju jedinu veliku medjunarodnu titulu osvojila na Evropskom prvenstvu 1988. godine, ovog ljeta je domaćin četiri meča kontinentalne smotre, pošto je prošle godine takmičenje odloženo zbog pandemije korona virusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име