Centar za edukaciju FSCG učesnik seminara „Fitness for football", Nikola Vukčević predstavljao FK Budućnost

Centar za edukaciju FSCG učestvovao je na seminaru “Fitness for football” u danskom Kopenhagenu. Crnogorsku delegaciju predstavljali su direktor dr Niko Raičković, predavač sa UEFA PRO licencom Boris Ljutica i kondicioni trener FK Budućnost Nikola Vukčević.

UEFA mnogo ulaže u obrazovanje i edukaciju a u posljednje vrijeme poseban akcenat pridaje se kondicionom aspektu. Ovo je drugi seminar na kojem je prisustvovala delegacija iz Crne Gore nakon što je prije dvije godine sličan seminar organizovan u Belgiji.

Pored Crne Gore i domaćina Danske u Kopenhagenu su se našli predstavnici Finske, Islanda, Litvanije, Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

Kondicioni trener Nikola Vukčević predstavljao je FK Budućnost a za sajt kluba prenio je utiske sa seminara u Kopenhagenu.

“Iskreno, vjerujem da sam na pravi način predstavio kako naš klub, tako i našu fudbalsku federaciju. Imao sam prezentaciju za fitnes program u mojoj Budućnosti, govorio o tom kondicionom radu kako u omladinskoj školi, tako i u prvom timu, da iako smo mala zemlja mi u Budućnosti imamo tri kondiciona trenera, ozbiljnu teretanu u sklopu trening kampa… Stvarno smo dobili pohvale od ljudi koji vode UEFA program fitnesa”.

Delegacija u sastavu Raičković – Ljutica – Vukčević je sinoć bila na prijateljskoj utakmici Danska – Srbija (3:0).

Postavi odgovor