UK FSCG sjever
@sjevernaliga
Danas će se održati izborna Skupština udruženja klubova FSCG – sjever a aktuelni i dugogodišnji predsjednik Vojislav Došljak imaće protivnika, nekadašnjeg fudbalera Berana, Marka Lalevića.

Predsjednik UK FSCG je aktuelni kandidat i dugogodišnji predsjednik Vojislav Došljak a za novi mandat od 2021.-2025. godine imaće protivkandidata u liku bivšeg fudbalera Berana Marka Lalevića. Izbor će zavisiti od 23 delegata k,oje daju prvoligaši (po tri), drugoligaši (po dva), trećeligaši (po jedan), kao i strukovna udruženja.

Vojislav Došljak je završio četvrti mandat na poziciji predsjednika UK FSCG a bio je i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza nekadašnje zajedničke države a već dugo je i potpredsjednik FSCG. Došljak ističe da je najbitnije zadržati dobru saradnju sa FSCG ali i podržati aktuelnog predsjednika Dejana Savićevića.

– U Beranama smo uradili dva terena – jedan sa vještačkom, jedan sa prirodnom podlogom, rekonstruisali smo istočnu tribinu, pokrili je, modernizovali. U Plavu smo uradili rekonstrukciju terena, a ono što je najnovije jeste da su postavljeni reflektori u Pljevljima i Beranama, koji su već zasijali, dok u Bijelom Polju počelo njihovo postavljanje. U Rožajama su urađena dva pomoćna terena, jedan sa prirodnom i drugi sa vještačkom podlogom i rekonstrukcijom tribine, zatim teren sa vještačkom podlogom u Mojkovcu, kao i Pljevljima. Plan je da se radi na poboljšanju infrastrukture u Bijelom Polji i u Plavu, kao i u Petnjici ukoliko klub uđe u Drugu ligu, istakao je Došljak.

Bivši fudbaler Berana, OFK Beograda i brojnih drugih klubova Marko Lalević, pojavio se kao protivkandidat za izbor predsjednika jer je kako smatra vrijeme za promjene i nove ljude. Lalević je istakao da je obišao sve sjeverne opštine i prezentovao program za naredne četiri godine a podršku je dobio od FK Rudar, FK Berane, FK Gusinje, FK Pljevlja.

– U ovu izbornu trku sam ušao sportski, sa isključivo fudbalskom pričom, planom, programom i vizijom za boljitak fudbala na sjeveru Crne Gore. Žao mi je što je protivnička strana umiješala politiku i partije kako bi spriječili ono što je logično, prirodno i neminovno. A to su promjene koje više niko ne može da zaustavi, sjutra ili za pola godine ili za godinu dana, čeka nas nova, bolja i izvjesnija budućnost fudbala na sjeveru Crne Gore – novi ljudi i novi fudbalski radnici će to obezbijediti, napomenuo je Lalević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име