UEFA
Izvor: Twitter
Fudbalski savez Crne Gore dobio je potvrdu Evropske kuće fudbala (UEFA) da će s pažnjom ispratiti dešavanja vezana za izborni proces i Izbornu Skupštinu koja je zakazana za danas.

Iako je Uprava za inspekcijske poslove donijela privremenu zabranu, danas će se održati Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore. Ipak, jasna je poruka Evropske fudbalske asocijacije koja je obavijestila javnost u Crnoj Gori da će pomno pratiti situaciju i izbore u FSCG, saopšteno je crnogorske kuće fudbala.

U pismu UEFA-e navodi se sljedeće:

– Uvjeravamo Vas da će UEFA pomno pratiti situaciju, pogotovo u odnosu na bilo koje potencijalno miješanje koje je u protivnosti sa regulatornim okvirom UEFA. Vjerujemo da će situacija biti riješena uz izbjegavanje povreda člana 7bis, stav 2 Statuta UEFA kojim se od nacionalnih saveza zahtijeva da unutrašnje poslove obavljaju nezavisno i bez uticaja trećih strana.

Evropsku fudbalsku asocijaciju na sjutrašnjoj Izbornoj Skupštini predstavljaće Zoran Laković, direktor Odjeljenja za nacionalne saveze.

Fudbalski savez Crne Gore je ranije danas obavijestio javnost da će se Izborna Skupština održati po planu, uprkos privremenoj zabrani Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име