Marić žene igračica
FSCG
Selektor ženske A reprezentacije Crne Gore Mirko Marić objavio je spisak od 20 igračica na koje računa za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Australiji i Novom Zelendu 2023. godine.

Ženska seniorska selekcija Crne Gore novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo otvoriće duelima protiv Bosne i Hercegovine i Rusije a selektor Mirko Marić objavio je spisak od 20 igračica.

Crna Gora nalazi se u grupi E gdje se osim Bosne i Hercegovine i Rusije, nalaze se još i selekcije Danske, Malte i Azerbejdžana. Prvi meč naša selekcija igraće u Zenici protiv Bosne i Hercegovine 17. septembra dok će četiri dana kasnije gostovati Rusiji.

Spisak igračica:

Golmani: Anastasija Krstović (Danilovgrad), Svetlana Miličić (Breznica);

Odbrana: Milica Radunović (Mladost), Aleksandra Popović, Maja Šaranović, Marija Maraš (Breznica), Anastasija Bulić (bez kluba), Helena Božić (Pomurje, Slovenija), Andrea Janjušević (Ekonomist);

Vezni red: Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Anđela Tošković, Radosava Kočanović (Breznica), Nađa Stanović (Čarni Sosnovjec, Poljska), Jelena Karličić (Damer, Norveška), Darija Đukić (Minsk, Bjelorusija);

Napad: Armisa Kuč (Minsk, Bjelorusija), Tanja Malesija (Danilovgrad), Nađa Đurđevac (Breznica), Svetlana Bečić (Danilovgrad), Medina Dešić (RB Lapjcig, Njemačka).

“Mislim da smo posljednjih par godina, kroz mnoge utakmice, pokazali da napredujemo. To nam daje za pravo da možemo da se nadamo nekom bodu u kvalifkacijama. Odlično poznajemo reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odigrali smo u posljednjih par godina četiri utakmice sa njima. Poznajemo mi njih, poznaju i oni nas, tako da tu neće biti nekih iznenađenja. Bosna i Hercegovina ima kvalitetan tim, u prethodnim kvalifkacijama osvojili su 18 bodova, što dosta toga govori. Favoriti su protiv nas, ali nećemo otići tamo da se predamo, već da probamo da napravimo iznenađenje”, istakao je Marić.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име