Nedović
FB: Iskra
Poslije tri i po godine Aleksandar Nedović je raskinuo ugovor sa Iskrom iz Danilovgrada, u finišu sezone.

Rastali su se četiri kola prije kraja sezone, a Iskra nije bila na visini zadatka. Prošle sezone su izborili izlazak u evrokupove i prošli prvi krug kvalifikacija za Ligu šampiona, u ovoj sezoni eliminisao ih je Dečić u dvomeču (0:0 – 1:0).

“Jako je puno pozitivnih događaja bilo u prethodne tri i po godine, i to ne samo zbog istorijskog, najvećeg uspjeha kluba i podatka da smo dostojno reprezentovali crnogorski fudbal, jer smo u drugom krugu eliminisani od Lokomotive iz Plovdiva sa penala u 80. minutu. To je bila kruna, a ako se zna da smo afirmisali desetak mladih reprezentativaca, da je Stefan Milošević iz Iskre dospio do nivoa da daje golove i sjajno igra u najjačoj ligi Belgije, sada Letonije, a da Driton Camaj daje golove za Kišvardu u zemlji u kojoj je fudbal u naletu i plasirala se na Evropsko prvenstvo…

Posebno moram apostrofirati činjenicu da sam Milanu Vukotiću pružio šansu sa 16 godina i da je igrama kod nas napredovao do poziva regionalnog giganta kakav je Dinamo Zagreb. Kada podvučemo crtu bilo je puno uspjeha”, iznosi Nedović, koji navodi da Iskra zaslužuje samo riječi hvale:

“Za sedam mjeseci smo imali samo tri poraza i to sa identičnih 1:0, sva tri na gostovanjima gdje je jedna lopta mogla da okrene tok ili pak naš nerealizoavni penal. To se nije desilo, pa se negativno rapoloženje uvlači u ekipu, a imam toliko iskustva da znam da je tada potrebno novo lice. Drugi trener da bi se ekipa trgla, a Iskra je odnosom prema meni zaslužila i više. Tačnije, zaslužila je samo riječi hvale u odnosu u svakoj situaciji i svakom momentu”.

Igrao je za Budućnost i Partizan, pa započeo trenersku karijeru prije 10 godina.

“Sada sam na birou”, našalio se Aleksandar Nedović pa nastavio:

“Ima konkretnih ponuda, ali ih trenutno ne razmatram. Blizu je kraj sezone pa ću onda, jer nije etički miješati se kolegama u posao. Trebalo bi da postoji trenerska solidarnost. Želja mi je i nadam se da ću se okušati u inostranstvu, pošto su svi naši treneri imali puno uspjeha. To me, doduše, ne čudi, jer lako se privići na profesionalizam nakon što smo godinama improvizovali u lošim uslovima. Tu je, vjerovatno, i tajna uspjeha naših trenera, jer su navikli da traže rješenja”, završava Nedović.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име