semestar nacionalna fitnes licenca
FSCG
U periodu od 26. do 28. jula održan je drugi semestar za prvu grupu polaznika za sticanje Nacionalne Fitnes licence.

Domaćin drugog semestra za polaznike prve grupe bio je Tivat, gdje su učesnici imali odlične uslove za rad. Predavanja i praktične vježbe realizovane su u hotelu ,,Palma“, kao i na terenima FK Arsenal iz Tivta.

Direktor Centra za edukaciju trenera FSCG, dr Niko Raičković, imao je priliku da otvori semestar koji može doprinijeti boljem razvoju crnogorskog fudbala.

Dr Kosta Goranović elaborirao je teme ,,Periodizacija u fudbalskom treningu, oblikovanje programa-integralni pristup”, ,,Informacione tehnologije u fudbalskom treningu“, kao i ,,Trendove fitness parametara u 1 CFL za period 2015-2021”.

Kao gostujući predavač CET FSCG, polaznicima se obratio dr Marko Stojanović, profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu, koji je radio  kao kondicioni trener u stručnom štabu A reprezentacije Srbije, u stručnom štabu FK Partizan iz Beograda, a trenutno radi u stručnom štabu FK Olimpija iz Ljubljane.

Osim velikog broja teorijskih i praktičnih aktivnosti, polaznici seminara imali su priliku da prisustvuju odbrani diplomskih radova na UEFA Pro licenci kandidata: Vuka Bogavca, Dejana Mrvaljevića i Srđana Nikića, pri čemu su imali priliku da se upoznaju sa organizacijom i stručnim radom u klubovima: FK Željezničar Sarajevo, FK Borac Banja Luka i FK Makedonija Đorđe Petrov.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име