Crna Gora
Arena Sport
Bivši selektor “hrabrih sokola” otvoreno je govorio i bez dlake na jeziku o reprezentacijama Crne Gore i Srbije. Iskusni stručnjak ističe da mu je žao što je vodio selekciju Srbije i da žali zbog načina na koji je napustio klupu Crne Gore.

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Crne Gore i Kosova bila razlog zbog kojeg je Ljubiša Tumbaković napustio klupu “hrabrih sokola”. Poslije velikog pritiska javnosti u Srbiji, selektor Crne Gore, Mirko Ivanić i Filip Stojković odbili su da igraju protiv selekcije Kosova pa je FSCG odlučio da prekine saradnju sa “popularnim Tumbom” dok fudbaleri Crvene Zvezde nisu više dobijali poziv za reprezentaciju.

“Tumba” je naglasio da ostaje veliki žal zbog načina na koji je napustio klupu naše selekcije.

Ostaje žal, ali za Crnom Gorom. Ako ćemo da budemo realni, veliki žal ostaje za njom. Ona mi je dala šansu da se ostvarim i kao selektor, uživao sam u radu tamo i na kraju smo imali jednu ozbiljnu priču, način igre, selekcija igrača, vizija…

I onda dođe utakmica koja nema veze sa sportom i ona opredeli sve. Pravio sam greške tokom života i ovog puta sam mislio da je ta odluka prava i da treba da se ispoštuje iz patriotskih razloga. To ljudi tamo nisu prepoznali i tako smo završili sjajnu saradnju“.

Tumbaković je u intervju za Arenu Sport istakao da žali i što je bio selektor reprezentacije Srbije.

Zalutao sam u selekciju Srbije. To je sigurno jedan ideal i kraj neke priče, ako to imaš u CV-ju, ti si onda ostvaren. Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore i žao mi je što sam bio selektor Srbije. U Crnoj Gori smo napravili dobru priču i dugoročne planove i sve se srušilo. A onda dođem u grad u kojem sam rođen i jednostavno nemam utisak da je atmosfera onakva kakvu sam očekivao.

Utakmica protiv Turske odigrana maestralno, Norveška maestralno, Mađarska isto… Igrači koji su tek ubačeni i igrači koji su zaboravljeni su postali afirmisani. Onda ne napraviš rezultat i gotovo. Ako je to razlog da selektor treba da ode – pa nek ide, al onda tapkamo u mestu. Ja sam bio nov tamo, zalutao sam jednostavno i odluka je bila jako loša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име