Kamen temeljac na Cetinju
FSCG
Kamen temeljac za izgradnju svlačionica i pomoćnog terena na Cetinju položili su predsjednik FSCG Dejan Savićević i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan.

Prijestonica Cetinje uskoro će dobiti izvanrednu fudbalsku infrastrukturu, stadion “Sveti Petar Cetinjski” čija izgradnja je pri kraju, kao i nove svlačionice i pomoćni teren sa vještačkom podlogom.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević istakao je da je u pitanju veliki projekat i da će izgradnja značiti puno za crnogorsku fudbalsku infrastrukturu:

– Nadam se i da će u nekoj bliskoj budućnosti Cetinje širiti u fudbalskom smislu i da ćemo na kilometar ili dva od grada probati da napravimo još jedan teren. Fudbalski savez Crne Gore se uvijek trudi i trudiće se i dalje da razvija fudbal, kako ovdje, tako i u svim krajevima Crne Gore. Ja se nadam da ćemo u narednom periodu i u drugim djelovima Crne Gore prisustvovati ovakvim događajima i otvaranjima, kazao je Savićević.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Fudbalskim savezom Crne Gore:

– Planirano je da radovi budu završeni za tri mjeseca, što je posebno važno, jer su i aktivnosti na gradskom stadionu u poodmakloj fazi, pa se nadamo da će na jesen ovaj dio Cetinja biti uređena i funkcionalna sportska zona. Posebno želim da istaknem zadovoljstvo što će na ovom terenu, izgrađenom u skladu sa propisima UEFA, naša djeca imati dobre i kvalitetne uslove za treniranje, poput njihovih vršnjaka iz regiona i svijeta.

Želio bih da se zahvalim gospodinu Dejanu Savićeviću i Fudbalskom savezu Crne Gore na profesionalnom odnosu, kvalitetnoj saradnji, razumijevanju i spremnosti da u argumentovanom dijalogu dođemo do najboljih rješenja za sport i sportske radnike Cetinja. Gospodinu Savićeviću se zahvaljujem i za zalaganja mimo funkcije koju obavlja, da crnogorski sport, a posebno fudbal, budu uvijek na agendi donosilaca odluka na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou, rekao je Kašćelan.

Nakon što je položen kamena temeljac, Savićević i Kašćelan, u prisustvu saradnika, obišli su radove na izgradnji stadiona ,,Sveti Petar Cetinjski“.

16 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име