Uprava za inspekcijske poslove
FSCG
Uprava za inspekcijske poslove naložila je Fudbalskom savezu Crne Gore održavanje nove Izborne Skupštine Udruženja klubova sjever, zbog kršenja zabrane održavanje Skupštine kada je krajem juna reizabran predsjednik FSCG Dejan Savićević.

U nastavku prenosimo saopštenje Uprave za inspekcijske poslove:

“Obavještavam javnost da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore, dana 15.11.2021. godine, donijelo Rješenje kojim je žalba Fudbalskog saveza Crne Gore, izjavljena od strane FSCG protiv rješenja Uprave za inspekcijske poslove – Odsjeka za inspekciju za sport od 24.08.2021. godine, odbijena kao neosnovana”, navodi se u saopštenju.

“Naime, imajući u vidu gore navedeno, rješenje Uprave za inspekcijske poslove – Odsjek za inspekciju za sport, kojim je Fudbalskom savezu Crne Gore, naloženo održavanje nove izborne skupštine Udruženja klubova FSCG- Sjever, postalo izvršno, što nadalje znači da će se upravno izvršenje rješenja sprovesti po službenoj dužnosti, na način što će se pristupiti izvršenju istog shodno članu 59 stav 1 Zakona o inspekcijskom nadzoru.

Preciznije, ovaj Organ će u daljem postupku izvršiti inspekcijski nadzor u Fudbalskom savezu Crne Gore, shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru, Zakonu o sportu i Zakonu o upravnom postupku, te preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se do kraja ispoštovale odredbe propisane pozitivnim propisima”, saopštila je UIP.

Fudbalski savez Crne Gore ima pravo žalbe Upravnom sudu na ovu odluku Uprave za inspekcijske poslove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име