Skupština nelegitimna
FSCG
Nakon što je danas na Izbornoj Skupštini odlučeno da dosadašnji predsjednik FSCG, Dejan Savićević i dalje obavlja tu funkciju, Uprava za inspekcijske poslove izdala je saopštenje u kojem navode da je ovakva Skupština nelegitimna.

Današnja Skupština FSCG produžila je mandat aktuelnom predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanu Savićeviću. Popularni “genije” nalazi se na ovoj funkciji od 2001. godine a nakon što je 27 delegata odlučilo da mu pruži podršku za nastavak, on bi trebalo da na ovoj funkciji ostane do 2025. godine.

Njegov protivkandidat, Jovan Kaluđerović, kao što juče najavio, nije prisustvovao sjednici, ali ni delegati koji bi glasali za njega.

Povodom današnje Skupštine, oglasila se Uprava za inspekcije poslove koja je istakla da je ovakva Izborna Skupština nelegitimna. Saopštenje prenosimo u nastavku:

– Kao što je javnost već upoznata, Odsjek za inspekciju za sport Uprave za inspekcijske poslove donio je dva rješenja, od kojih se jedno odnosi na Skupštinu Udruženja klubova – Sjever, a drugim je privremeno zabranjeno održavanje Izborne sjednice FSCG za mandatni period 2021-2025.

– Uprkos činjenici da je privremeno zabranjeno održavanje Izborne sjednice FSCG, te da žalba na ovo rješenje ne odlaže izvršenje, subjekt nadzora se oglušio o odluku državnog organa i danas svojevoljno održao Izbornu skupštinu.

– Napominjemo da je u Upravu za inspekcijske poslove pristiglo više inicijativa, u kojima se navodi niz nepravilnosti u postupku izbora delegata za Izbornu skupštinu, koja je održana danas.

– Po predmetnim prijavama postupa Odsjek za inspekciju za sport i o utvrđenom činjeničnom stanju, nakon sprovedenog kontrolnog inspekcijskog nadzora, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име