Telekom 1.CFL šampion
fkbudućnost.me
Epilog poražavajućih rezultata naših klubova na evropskoj sceni je poznat. Telekom 1.CFL će od sljedećeg ljeta zvanično biti pretposljednja liga u Evropi a osim toga šampion će morati da igra pretkvalifikacije dok će od 2023. godine naša zemlja imati jednu ekipu manje u Ligi konferencija.

Crna Gora gubi jednog predstavnika u Ligi konferencija, šampion će morati u junske pretkvalifikacije za Ligu šampiona dok će Telekom 1.CFL budi zvanično pretposljednja liga u Evropi, to su posljedice loših rezultata naših klubova na evropskoj sceni.

Dok ekipe u regionu prave zapažene rezultate i uspijevaju da eliminišu na papiru mnogo jače protivnike, naš šampion ima problema i sa ekipama u svojim redovima imaju i poluprofesionalce. Nažalost, Budućnost je doživjela krah i bolne poraze protiv Helsinkija a onda je lekciju našem šampionu očitala i trećeplasirana ekipa sa Farskih ostrva pa ne treba da čudi činjenica što će naša liga biti jedna od najgorih u Evropi.

Kako su naši klubovi već eliminisani iz evropskih takmičenja (jedino je Sutjeska uspjela da eliminiše drugoligaša iz Gruzije), nacionalni koeficijent naše države na UEFA-oj listi ove godine iznosi 0.75. Nacionalni koeficijent se obračunava sabiranjem svih osvojenih bodova klubova iz date države, te dijeljenjem sa brojem učesnika iz nje.

U prevedenom značenju, naši klubovi ne mogu povećati nacionalni koecijent ove godine pa će Telekom 1.CFL izgubiti jedno mjesto u kvalifikacijama za Ligu konferencija, dok će šampion krenuti iz pretkvalifikacija koje igraju šampioni Kosova, Farskih ostrva, Andore i San Marina.

Nadamo se da će ova situacija probuditi fudbalsku javnost u Crnoj Gori i da će naši klubovi u budućnosti dolaziti do boljih rezultata.

5 KOMENTARI

  1. Pa drugo se nije ni moglo ocekivati, treneri se dovode preko veze, dobri igraci sjede na klupi, a igra se opet preko veze i slag na torti imamp presjednika Fudbalskog Saveza kojeg je bas briga za fudbak u CG, razmislja samo kako ce svuda da postavi svoje ljude…e to je na zalost nas fudbal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име