Utakmica Pljevlja-Borac namještena?!

16
48
U 3. crnogorskoj ligi vodi se istraga o namještanju utakmica između kluba Pljevalja i Borca iz Bijelog Polja. 

Utakmica je završena rezultatom 0:4, pri čemu su igrači domaćeg tima dali čak autogola. U prijavi je iznijeta sumnja da je ova utakmica namještena kako bi pojedinci ostvarili finansijski dobitak na klađenju.

Osnovno tužilaštvo je potvrdilo da je podnijeta krivična prijava i sada se radi na provjeri navoda iz prijave.

Kako saznajemo, u prijavi se traži saslušanje svih aktera sporne utakmice – igrača pomenutih klubova i sudije Sanjina Hajdaragića iz Bijelog Polja, delegata Dragana Fatića, predsjednika Fudbalskog kluba Pljevlja Aleksandra Drobnjaka i trenera Pljevalja i Borca Milenka Čamdžića i Elsana Cindraka.

Anonimni podnosilac prijave se pozvao na član 244 Krivičnog zakona Crne Gore, kojim je za krivično djelo pokušaja ili namještanja utakmice predviđena kazna do tri godine zatvora.

Sporna utakmica je odigrana 15. juna ove godine na gradskom stadionu u Pljevljima, s početkom u 15:30. Na utakmici su postignuta četiri gola, od kojih su dva sami sebi dali fudbaleri domaćeg kluba. Prvo je jedan fudbaler Pljevalja zatresao sopstvenu mrežu, a potom su gostujući fudbalera dali još dva gola. Konačni rezultat ove utakmice postavio je u sedamdesetom minutu fudbaler Pljevalja koji je dao još jedan autogol. Prema navodima iz prijave, sudija Sanjin Hajdaragić je odsvirao kraj utakmice pet minuta ranije nego što je predviđeno, kako bi se zaustavilo dalje davanje golova.

Pojedini Pljevljaci koji su gledali ovu utakmicu tvrde da su fudbaleri bjelopoljskog tima u jednom periodu utakmice propuštali stopostotne prilike i izbjegavali da šutiraju na protivnički gol iz izglednih pozicija.

Takođe, crnogorskom tužilaštvu su ranije podnošene prijave zbog sumnje da su neke utakmice u prvoj crnogorskoj ligi namještene, ali do sudskog epiloga nije došlo. Da bi se ovakvi slučajevi procesuirali, potrebni su dokazi do kojih je, kako objašnjavaju upućeni, veoma teško doći,

16 KOMENTARI

  1. Kakva mafija i kakav danak neiskustva u namjestanju… 😂 Trebali su da se konsultuju sa nekim ko je to vec radio a ima ih zna se 😂

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име