Prvi seminar za edukaciju
FSCG
Prva grupa polaznika za sticanje nacionalne fitnes licence završila je prvi semestar koji je održan u Tivtu, od 20. do 22. maja.

Polaznici semestra za edukaciju kondicionih trenera imali su niz teorijskih i praktičnih vježbi na terenima FK Arsenal u Tivtu, sa ciljem unaprjeđenja segmenta fizičke pripreme svih uzrasnih kategorija zaključno sa seniorima. Ovo je bio prvi od tri semestra koja će organizovati Centar za edukaciju trenera FSCG.

FSCG je pokrenuo ovaj projekat koristeći se preporukama UEFA-e pa je nakon brojnih specijalističkih studijskih seminara – vebinara u inostranstvu, direktor CET FSCG dr Niko Raičković sa svojim saradnicima otpočeo program.

Ideja je da se nakon završetka ovog program polaznici kursa uključe u klubove Telekom 1.CFL i Amplitudo 2.CFL. Prilikom izbora polaznika postavljeni su i određeni kriterijumi za izbor kandidata. Visoka stručna sprema iz oblasti sportskih nauka, adekvatne UEFA licence, kao i praktično iskustvo u radu u fudbalu.

Dr Niko Raičković je istakao zadovoljstvo zbog početka edukacije kondicionih trenera:

– Kandidati su ljudi koji posjeduju visoku stručnu spremu iz oblasti fizičke kulture i sportskih nauka, među kojima ima i polaznika koji posjeduju adekvatnu UEFA licencu. Takođe, među kandidatima ima i značajan broj magistara nauka iz oblasti fizičke kulture. Sve nam to garantuje da će ovako kvalitetna grupa sa aspekta obrazovanja i praktičnog rada u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori, kao i u klubovima, uz specijalistička znanja iz kondicije u fudbalu predstavljati odličan potencijal koji će u jednom segmentu poboljšati razvoj fudbala u našoj zemlji, kadrovski i stručno, rekao je Raičković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име