Đukanović: Dobio sam šansu da sa 16 godina debitujem za Budućnost, san svakog djeteta da zaigra za reprezentaciju

0
10
Đukanović
Viktor Đukanović je nova fudbalska zvijezda u usponu, neko ko će brzo da postane dio i nacionalnog tima, igrač koga krasi talenat i radne navike.

I dalje ima samo 18 godina, a već sa 16 godina je upisao prvi seniorski nastup za “plavo-bijele” protiv Boljeka u kupu, a onda pod Goricom još jednom je dao gol u prvenstvu protiv Rudara.

“Želja svakog mladog igrača u državi je da debituje za najbolji klub u Crnoj Gori, to sigurno. Dobio sam šansu da sa svojih 16 godina debitujem za Budućnost, a to sam iskoristio na pravi način jer sam na dvije vezane debi utakmice – u Kupu i prvenstvu – postigao po gol. Naravno, i tada sam se lijepo osjećao, baš kao i sada pošto sam jedan od najmlađih strijelaca u istoriji kluba kakav je Budućnost, koji je podario svijetu veliki broj velikih igrača”, rekao je Đukanović.

On je do sada u prvesntvu 13 puta davao golove.

“Svaki gol mi je drag na svoj način, ali ako moram da biram najljepši i najdraži gol – kao najljepši bih izabrao protiv Sutjeske u polufinalu Kupa u Nikšiću, a kao najdraži taj debitantski protiv Bokelja u Kotoru”.

Pričao je za klupski sajt i šta je ključno za njegov razvoj.

“Ključ mog dosadašnjeg napretka je rad i zalaganje na treninzima. Naravno, veliku ulogu u mom razvitku imaju moji treneri i saigrači koji mi pomažu da napredujem iz dana u dan. A mlađim igračima poput mene bih poručio da je preduslov za napredak samo ogroman rad”, jasan je Đukanović.

Nagrada za dosadašnji rad stigla je prije nekoliko dana, kada je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović najavio poziv u A tim. Viktor će biti jedan od najmlađih igrača koji su dobili poziv iz domaćeg šampionata, a definitivno najmlađi u bogatoj istoriji Budućnosti. Đukanović će se A selekciji priključiti nakon obaveza u mladoj reprezentaciji, a poziv je stigao potpuno opravdano…

“San svakog djeteta je da obuče dres i zaigra za svoju reprezentaciju. Čast mi je i zadovoljstvo što ću dijeliti svlačionicu sa takvim igračima, a osjećaj je – pravi crnogorski”, kazao je on.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име