Kavalo
Izvor: Twitter
Australijski fudbaler Džoš Kavalo priznao je da se boji da će ga neko ubiti na Svjetskom prvenstvu koje se igra 2022. u Kataru.

Kavalo od trenutka kako je objavio da je gej izaziva veliki broj komentara. Mnoge poznate ličnosti su mu pružile podršku poput Zlatana Ibrahimovića, ali on se ipak ne osjeća sigurno.

U jednom intervjuu otkrio je da se plaši mogućeg odlaska na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

“Tužan sam kad vidim takve stvari. Pročitao sam da postoji smrtna kazna za gej ljude u Kataru. To je nešto čega se bojim i ne bih htio da idem u Katar zbog toga. Za fudbalera je odlazak na Svjetsko prvenstvo najveća nagrada, ali ne u zemlju koja ne podržava homoseksualce i gdje bih strahovao za vlastiti život. Moram se zapitati šta mi je važnije – karijera ili život”, izjavio je Kavalo. 

Takođe se osvrnuo na podršku koju je dobio od mnogih fudbalera kao i poznatih ličnosti.

“Osjećaj je nevjerovatan, ne mogu to da vam opišem. Sada kada moji saigrači i svijet znaju sve, osjećam se nezaustavljivo. Neopisiva je sloboda koju sada osjećam”, ispričao je Kavalo. 

On ima 21 godinu i igra za australijski Adelejd Junajted, a još uvijek nije zabilježio nastup u seniorskom timu Australije, ali ima jedan meč za mlađe selekcije te se nada da će dobiti poziv od selektora.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име