branomilačič
Photo: Igor i Vlado podcast - Brano & Meridian EURO Specijal
Brano Milačić, harizmatični fudbalski trener, nastavlja sa analizama i prognozama EURO mečeva na našem portalu. Nakon što je bio uspješan u sastavljanju tiketa, briljirao u Igor i Vlado podcastu pod nazivom Brano & Meridian EURO Specijal, za vas predviđa i predosjeća šta bi moglo da se desi u nastavku takmičenja na evropskom prvenstvu, prvim mečevima nokaut faze.

Gospodine Milačiću, čini se da su Velšani osvojili taman toliko bodova koliko su zaslužili u prvoj fazi EURA?

Vels je neugodna ekipa, jako su kompaktni i borbeni, ali čini se da nijesu takmac da budu na nivou Danaca. Nije ni Bejl ono što je bio, a ni Remzi, nakon relativno neuspješnih sezona u klubovima, pitanje je koliko dugo i kvalitetno mogu da igraju na ovom nivou, gdje se uvijek od njih očekuje da poguraju ekipu. Danska se ističe po jednom elementu, vrlo lako šutiraju sa svih pozicija, ne stide se da pokušaju, pa to značajno dopunjuje njihovu igru u napadu. Uželjeli smo se toga, dali su nekoliko efektnih golova, protiv bunkera se najviše igra preko boka, ali i uz udarce iz daljine, to oružje jako dobro koriste.

Čini se da Danska igra sa nekim posebnim entuzijazmom, pogotovo nakon svega što se desilo sa Eriksenom?

Moje duboko ubjeđenje je da je pozitivan ishod dešavanja sa Eriksenom jako uticao da oni igraju kao sa nekim dopingom, uz jako dozu adrenalina. Obično se dešava da treneri kada žele da prodrmaju tim, naprave nešto neuobičajeno, pokušavajući da izazovu reakciju tima ili pojedinca, kao što su posječeni na prvoj utakmici, tako su se podigli na ostale dvije. Veliki mečevi se dobijaju na neki ekstra momenat, želju, motiv, oni to sada imaju i mislim da je neka objektivna prognoza pobjeda Danske uz 2 do 4 gola na utakmici.

Austrija je dobro organizovan tim, ali izgleda da nemaju dovoljno oružja da bi se suprostavili vrlo dobrim Italijanima?

Mislim da oni na ovom nivou ne mogu da naprave nešto ozbiljno. Vidi se da pokušavaju da nađu Alabi pravo mjesto u timu, kao da popunjavaju rupe u ekipi, što ukazuje da tu nema realnog kvaliteta. Italijani su u strašnom naletu, igrali su jako dobar fudbal na startu takmičenja, izgledaju kao ekipa koja bi i dalje mogla da napreduje. Osjeća se u igri Italije neko specifično zadovoljstvo, mediji su složni, fudbalska javnost, svi prate utakmice, navijaju, po onom musketarskom, svi za jednog, jedan za sve, nije to baš tako lako ujediniti, a oni izgleda kao da su uspjeli u tome.

Italija kao da igra drugačije od momenta kad ih je preuzeo Manćini, ne izgledaju kao tim koji prije svega igra da ne izgubi, tu ima i neke specifične agresivnosti i lijepih poteza i golova.

Manćini je očigledno dobar selektor, ima ono najbolje italijansko, dva štopera, koji predstavljaju tu staru eru, a sve ostalo su postulati modernog fudbala, sa bočnim igračima, Spinacolom i Di Lorencom kojih ima u napadu i odbrani sa mnogo ponavljanja. Imaju i znalce, igrače koji igraju u oba pravca na sredini terena, a Lokateli je najveće otkrovenje šampionata. Igra kao mator, rutiner, baš sam prijatno iznenađen, a vrlo opasan u napadu.

Prednost Italije je što su sada u mogućnosti da na različite načine postignu gol. Kad je jedan sjajni Kjeza rezerva, to govori da su oni moćni. Vrlo je bitno što su od starta ušli na turnir kako treba, glatko pobijeđuju, nema nervoze, sve izgleda kao je njihova pobjeda sigurna uz opet neki dijapazon od 2 do 4 gola na utakmici. U fudbalu mogu da se dese iznenađenje, ali ne čini se da je Austrija dovoljno dobra da bi izbacila Italiju.

A kako Brano Milačić razmišlja o EURU, možete pogledati na linku ispod, gdje je u prvom od tri epizode Brano & Meridian EURO Specijala, gostovao kod Igora i Vlada.

6 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име