Evra
Patris Evra

Mančester junajted je već mjesecima u centru pažnje, a pogotovo od kada se u klub vratio Kristijano Ronaldo.

Ipak, sada smo saznali brojne detalje o nekim prošlim vremenima, kada su na “Old Trafordu” dominirali recimo Nemanja Vidić i Patris Evra.

Francuz, koji je na Teatar snova stigao u zimu 2006. godine kao i Vidić, ispričao je kroz šta su on i nekadašnji kapiten Junajteda prolazili.

– Stigli smo u isto vrijeme i zajedno se mučili. Živjeli smo u istom hotelu, i bili smo tako loši na početku karijere u Junajtedu. Menadžer nas je poslao da igramo za rezerve koje je trenirao Rene Maulenstin. Poslije 45 minuta, zamijenio nas je obojicu, u rezervnom timu! U svlačionici, Vidić mi je rekao, ‘agent me je zvao, moram da se vratim u Moskvu’ – rekao je Evra i dodao:

– I mene je moj agent zvao i rekao da postoji interesovanje Rome. Bilo je teško. Tako da smo se mučili zajedno. Zato ga tako mnogo poštujem – kaže Evra za klupski sajt Junajteda.

Nije išlo sve tako dobro, neko vrijeme, on i Vidić nisu razgovarali.

– Da budem iskren, i svađali smo se. Imali smo jedan okršaj i poslije toga nismo pričali tri mjeseca. Igrali smo zajedno, a nismo pričali. Nisam mu rekao da ide lijevo ili desno, ni on meni. Aleks Ferguson je čak morao da pomjeri Rija Ferdinanda na mjesto lijevog štopera, da bude bliže meni – kaže Evra, pa dodaje:

– Bilo je tako tri mjeseca i onda mi je Vidić poslije jedne utakmice prišao i ‘bacio mi kosku’. Svima je pao kamen sa srca, u stilu, ‘konačno’. Jer, bili smo najbolji prijatelji, Vida i ja. Imamo duboke korijene. Mnogo ga volim. Mučili smo se zajedno, ali smo imali pravi odnos. Ako bismo nešto pogrešno uradili, prepirali smo se, ali smo istovremeno imali sjajan odnos – dodao je Francuz.

Zanimljivo je da su iz kluba otišli istovremeno, po završetku sezone 2013/14. Francuz u Juventus, a Nemanja u redove Intera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име