Patris Evra
foto: Action Images

Bivši defanzivac Mančester Junajteda i Juventusa, Patris Evra, nedavno je objavio autobiografiu “Volim ovu igru”.

U jednom poglavlju, defanzivni fudbaler je opisao momenat sa Nemanjom Vidićem, dok je na klupi sjedio Dejvid Mojes. Evra je naglasio da jedno vrijeme nije bio u dobrim odnosima sa Vidićem, ali da su na kraju razriješili nesuglasice, i da su sada u fantastičnim odnosima.

– Nakon utakmice sa Olimpijakosom, savladali smo Vest Hem, ali smo onda kod kuće poraženi od Liverpula sa 3:0 u ligi, užasan rezultat. Dejvid Mojes je sazvao sastanak defanzivaca već narednog dana. Nemanja Vidić se tek vraćao posle povrede, i svi su znali da na kraju sezone on odlazi u Inter. Dejvid je prešao preko svih defanzivaca i izabrao da kritikuje Vidića i Fila Džonsa za loše pozicioniranje. Iznenada, Nemanja je počeo da psuje na srpskom. “Izvini, imaš li kakav problem”, pitao je Mojs Nemanju – otkriva Evra i nastavlja.

– Branimo se jedan na jedan, ali Rafael i Patris su uvijek visoko, misle da su napadači, morali bi da ostanu pozadi – oštro je Vidić odgovorio Mojesu.

Nakon toga Francuz je počeo sebe da brani.

– Moraš da preuzmeš svoju odgovornost, Nemanja! Počeli smo da sa svađamo, jedan drugog nismo čuli od dernjave, pokuškali smo se i odgurnuo sam ga. Dejvid je poludio, rekao mi je da se smirim. Njegovi pomoćnici su nas razdvajali dok sam i dalje vikao na Nemanju sa onim, “čekaću te posle treninga”. Moj plan je bio da čekam Nemanju posle treninga, jer mi Dejvidovi pomoćnici ne bi dali da mu se približim dok smo unutra. Znao sam da mogu da ga vidim na parkingu i tu smo mogli da nastavimo borbu, licem u lice – napisao je Evrao i dodao.

– Dok sam razmišljao o svom planu, jedan od trenera mi je rekao da Mojes želi da me vidi u kancelariji. Bio je šokiran, mislim da nikad nije vidio dvojicu igrača u takvoj svađi. Rekao sam da mi je žao i da nije trebalo da gurnem Nemanju. “Odakle ti je došla ta snaga”, nasmijao se Mojes i dodao, “sad ozbiljno, ne možeš sa Nemanjom tako”. I dalje sam bio ljut, ali sam otišao kući i planirao kako da udarim Vidu sledećeg dana. Jedva da sam se smirio narednog jutra kad sam stigao na trening, ali nisam vidio Vidića cijeli dan. Dejvid mi je rekao da ne radim ništa glupo i obećao sam mu da neću – naveo je Evra u svojoj knjizi.

Dejvid Mojes je dobio otkaz nakon devet mjeseci, a na kraju sezone Nemanja Vidić se preselio u Inter, a Patris Evra u Juventus.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име